Θέματα Παιδείας Κοινωνία

Το ΑΠΘ με ελάχιστη θέρμανση το χειμώνα λόγω «υψηλού κόστους καυσίμων»!

Συγκεκριμένα, το σύστημα κεντρικής θέρμανσης θα λειτουργεί τις καθημερινές για τα κεντρικά κτίρια της πανεπιστημιούπολης τις ώρες 6 π.μ. με 11 π.μ. ενώ για τα περιφερειακά κτίρια τις ώρες 8 π.μ. με 11 π.μ.

Η αιτιολογία για την απόφαση είναι πως πάρθηκαν υπόψη οι «απαιτήσεις εξοικονόμησης Ενέργειας λόγω της ενεργειακής κρίσης και του ιδιαίτερα υψηλού κόστους καυσίμων», ενώ συστήνεται επίσης στους παραλήπτες να μη χρησιμοποιούν αερόθερμα, να μη χρησιμοποιήσουν το κλιματιστικό του γραφείου τους αν υπάρχει άλλη πηγή θερμότητας και να διατηρούν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες, ώστε να μετριαστούν οι απώλειες της όποιας θερμότητας θα παρέχεται από τις 3 έως 5 ώρες που θα λειτουργεί η θέρμανση ημερησίως.

Ταυτόχρονα, η πρυτανεία του ΑΠΘ ενημερώνει πως οι ώρες λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, πάντα όμως «με πνεύμα οικονομίας, που οφείλουμε να μας διακατέχει».

Σε ανακοίνωσή της, η ΤΕ Πανεπιστημίων της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σχολιάζει:

«Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα που με αυτή την απόφαση, για άλλη μια φορά θυσιάζονται οι ανάγκες των φοιτητριών και φοιτητών, του πολυάριθμου προσωπικού του ΑΠΘ. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από απόλυτη σύμπνοια με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Η διοίκηση του ΑΠΘ κάνει τα πάντα, όχι απλά για να εφαρμοστεί ο νόμος που επιβάλλει η θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων να μην ξεπερνάει τους 19 βαθμούς Κελσίου, αλλά να μη φτάσει ποτέ σε αυτό το επίπεδο.

Από κοινού με την κυβέρνηση, προσπαθούν να μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω, για να συνεχίσουν να θησαυρίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι της Ενέργειας και όχι μόνο. Αφού πρώτα έσκασαν από τα κέρδη, τώρα ξαναμοιράζουν τον κόσμο και τις αγορές, στέλνοντας σε εμάς τον υπέρογκο λογαριασμό.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του επιχειρηματικού πανεπιστημίου, το οποίο διαμορφώθηκε με την εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ μέσω αλλεπάλληλων νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 25 χρόνια. Από τη μια συσσώρευση εκατομμυρίων ευρώ στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), για έρευνα υποταγμένη στο κεφάλαιο και κατά παραγγελία των επιχειρηματιών ομίλων. Από την άλλη υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και περικοπές στη θέρμανση, σε υποδομές, στη φοιτητική σίτιση και στέγαση, σε προσωπικό κ.ο.κ.

Δεν θα περάσει. Θα βρείτε απέναντί σας τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τις οικογένειές τους, το προσωπικό του ΑΠΘ.

Οι Σύλλογοι Φοιτητών, Εργαζομένων και Διδακτικού Προσωπικού μαζί με το υπόλοιπο εργατικό – λαϊκό κίνημα θα φροντίσουν ώστε να μην πληρώσουν για άλλη μια φορά τα σπασμένα». Από 902.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων