Βέροια

Μουσική διαμαρτυρία από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης, 29 Νοεμβρίου 2022, δίπλα στο Δημαρχείο της Βέροιας ως ένδειξη αλληλεγγύης σε όλα τα άλλα μουσικά σχολεία στην Ελλάδα, που διεξάγουν ένα τριήμερο διαμαρτυριών για τις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων αυτών. Πάγια θέματα των διεκδικήσεων όλων των μουσικών, αλλά και καλλιτεχνικών σχολείων, είναι η πιστοποίηση των θεωρητικών σπουδών σε κάθε απόφοιτο μουσικού σχολείου, η στέγαση, η μετακίνηση των παιδιών, η σίτιση, και έλλειψη διδακτικών βιβλίων εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας. Στην διαμαρτυρία των παιδιών συμπαραστάθηκε από το ΔΣ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων η αντιπρόεδρος Ξανθή Χονδρού-Χιλλ, ο γραμματέας Γιώργος Δελιόπουλος και η Δέσποινα Μιχαηλίδου μέλος. Επίσης παραβρέθηκαν γονείς των παιδιών.

Τόσο η διδασκαλία της θεωρίας και της αρμονίας, όσο και η εκμάθηση των μουσικών οργάνων θα έπρεπε  με βάση τη  νομοθεσία να πιστοποιείται, πράγμα που δεν υφίσταται μέχρι στιγμής, δηλώνει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Βέροιας Ξανθή Χονδρού-Χιλλ. Ένα ακόμη αίτημα είναι η μοριοδότηση των παιδιών που θέλουν να ακολουθήσουν μουσικές σπουδές. Ανύπαρκτα είναι επίσης τα ενιαία διδακτικά βιβλία από μεριάς Υπουργείου που αφορούν τα μαθήματα της μουσικής θεωρίας, αρμονίας, της ιστορίας της μουσικής, της μορφολογίας και οργανολογίας! Τα παιδιά διδάσκονται βάσει φωτοτυπιών… Το μόνιμο φαινόμενο των χαμένων διδακτικών ωρών στα μαθήματα οργάνων λόγω έλλειψης διδασκόντων είναι επίσης ένα πάγιο αίτημα και του σχολείου της Βέροιας, όπως αναφέρει η αντιπρόεδρος: «Ο καθηγητής του ταμπουρά, του υποχρεωτικού μουσικού οργάνου, ήρθε μόλις πριν από λίγες ημέρες και για τα κρουστά που έχουν ιδιαίτερη ζήτηση στο σχολείο μας έχουμε κάθε χρόνο πρόβλημα να βρούμε καθηγητή…»

“Στο Μουσικό Σχολείο στη Βέροια μπορεί να υπάρχουν καλές εγκαταστάσεις, αλλά υπάρχει ένα κτίριο, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση, και ενώ έχει κοπεί κονδύλιο για την χρηματοδότηση για την διόρθωσή του, δεν έχουν γίνει βήματα εκ μέρους του Δήμου, για να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό. «Το κτίσμα αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στην έλλειψη των τουαλετών στο κτίριο του Λυκείου αφενός και τση στέγαση της βιβλιοθήκης του σχολείου αφεταέρου,» πρόσθεσε η αντιπρόεδρος του συλλόγου.

Μετά από την μουσική διαμαρτυρία μπροστά στο Δημαρχείο, όλα τα παιδιά, εκπρόσωποι του συλλόγου και γονείς έκαναν πορεία μέσα στην πόλη της Βέροιας και απευθύνθηκαν στον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος δέχτηκε τους αντιπροσώπους του 15μελούς και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, υποσχόμενος να μεταφέρει τα αιτήματα τους στο Υπουργείο Παιδείας.

far

banner-article

Ροη ειδήσεων