Αναγνώστες Βέροια Σχόλια

Γιώργος Ξ. Τροχόπουλος: “Αυτοί που ρίχνουν τον λίθο του αναθέματος στον Σταμάτη Γονίδη ας γνωρίσουν τη δουλειά του στη δημοτική μουσική”

Για το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε σε ανάρτηση του στο facebook ο κατά τα άλλα αγαπητός Γιάννης Καμπούρης (πρώην Διευθυντής του Χώρου Τεχνών)  και αφορούσε τη διοργάνωση εκδήλωσης παλιότερα από τη Μητρόπολη με συμμετοχή αφιλοκερδώς Αθηναίου καλλιτέχνη, με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν στον Όμιλο Προστασίας Παιδιού και επειδή ήμουν τότε ο Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Πολιτισμού έχω να πω τα εξής:

Έγινε πρόταση προς εμένα από τον Μητροπολίτη, για πραγματοποίηση μουσικής εκδήλωσης με τον γνωστό τραγουδιστή Γ. Μαζωνάκη και συμμετοχή του επίσης γνωστού ηθοποιού Στράτου Τζώρτζογλου, οι οποίοι είχαν γνωριστεί με τον Μητροπολίτη στο Άγιο Όρος και φυσικά, προς τιμήν τους, είχαν αποδεχτεί να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς.

Όπως ήταν επόμενο η πρόταση ενεκρίθη και η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία.

Δεν αντελήφθην τότε ότι υπήρχε αντίρρηση από τον Διευθυντή του Χώρου Τεχνών  για την εκδήλωση ,αλλά και αν είχε υποπέσει στην αντίληψη μου δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα ως προς  την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Συγχαίρω την Ελένη Αναγνώστου για την πρωτοβουλία της και σε αυτούς που ρίχνουν τον λίθο του αναθέματος στον Σταμάτη Γονίδη σαν καλλιτέχνη, οφείλω να τους συστήσω να ενδιαφερθούν και να ακούσουν τη δουλειά του στη δημοτική μουσική και πιστεύω ότι θα τον εκτιμήσουν ως βάρδο της Ελληνικής Κλασσικής Παραδοσιακής μουσικής.

Ελένη, θα ήθελα να του προτείνεις να τραγουδήσει το κλασσικό δημοτικό άσμα «ο Σελήμπεης»

Βέροια 17/11/2022

 Γ.Ξ. Τροχόπουλος

banner-article

Ροη ειδήσεων