Βέροια Εργασιακά Ρεπορτάζ

Βέροια / Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ: “Φτάνει πια! Αυξήσεις τώρα στους μισθούς! / Είναι ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες”

Στα πλαίσια της σημερινής Πανελλαδικής Απεργίας, η ΑΔΕΔΥ Ημαθίας πραγματοποίησε στην Πλατεία Δημαρχείου συγκέντρωση την οποία στήριξαν και άλλοι φορείς.

Η Απεργία είχε τη  μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, που έχει ισοπεδώσει οικονομικά το λαό .

Κεντρικός ομιλητής ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Θόδωρος Κακαγιάννης. Από τους κλάδους εκπαίδευσης μίλησαν η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βαρβάρα Σαράντη και το μέλος του ΣΕΠΕ Παύλος Τουτουντζίδης. Ομιλία έκανε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βέροιας Ηλίας Νοβάκης. Χαιρετισμό απηύθυνε για λογαριασμό των εμπόρων ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Τσανακτσίδης.

Στην κεντρική ομιλία ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Θόδωρος Κακαγιάννης είπε μεταξύ άλλων ότι το κυρίαρχο αίτημα είναι οι άμεσες αυξήσεις στους μισθούς για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Τόνισε ότι δεν αντέχουμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί φτάνει πια! Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

Δεν αντέχουμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης. Σήμερα με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11%  διεκδικούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.

Τάχτηκε επίσης ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων Οργανισμών και φορέων, υπέρ της στήριξης του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση και ενάντια στις απολύσεις και τις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

Επίσης ζήτησε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.α.

Στη συνέχεια ακολούθησε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης.

far
Φωτογραφίες: faretra.info
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας