Ελλάδα Επιστήμη

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο: Φοιτητές κατασκεύασαν δεύτερο ηλεκτρικό μονοθέσιο αυτοκίνητο

Στην κατασκευή του δεύτερου ηλεκτρικού μονοθεσίου αυτοκινήτου προχωρά η Democritus Racing Team, η αγωνιστική ομάδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. 

Σκοπός της κατασκευής, είναι ο σχεδιασμός ενός ακόμη αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου Formula Student.

Πρόκειται, όπως εξήγησε ο κ. Ιάσονας Κατσαντώνης, μέλος της ομάδας, η οποία αποτελείται από 46 φοιτητές και φοιτήτριες, για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός ακόμη αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου Formula. Στόχος και εδώ, όπως και στο 1ο όχημα, η προσομοίωση της λειτουργίας μίας αυτοκινητοβιομηχανίας σε μικρότερη κλίμακα.

«Θα έχει βελτιωμένο σχεδιασμό και θα εξασφαλίζει καλύτερη διαχείριση των μπαταριών και βελτιωμένη εργονομία σχεδιασμού» σημείωσε εξηγώντας πώς στόχος είναι η ταχύτερη ολοκλήρωση του σταδίου της κατασκευής. «Στόχος μας είναι ο Μάιος» ανέφερε ο κος Κατσαντώνης σημειώνοντας ότι πάλι θα επιδιωχθεί η συμμετοχή σε αγώνες Formula Student, αλλά και εκθέσεις.

Μέλη της ομάδας είναι Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης και Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί του Πολυτεχνείου Ξάνθης. Όσον αφορά στην στήριξη που έχουν δεχθεί ο δραστήριος φοιτητής του Πολυτεχνείου της Ξάνθης ανέφερε ότι η ανταπόκριση που βρήκαν από όλη τη Θράκη, από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ήταν πολύ θετική.

theopinion

banner-article

Ροη ειδήσεων