Βέροια Κοινωνία

Η MΑμΑ ξεκίνησε τις βόλτες της με οδηγό τον Άλκη / Συγκίνηση και χαρμολύπη στα εγκαίνια του μικρού πούλμαν

Ήταν Φεβρουάριος 2022 …ο κόσμος πάγωσε στην είδηση ότι ο 19χρονος Άλκης Καμπανός δολοφονήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2022, ο Άλκης γίνεται οδηγός και συνοδοιπόρος των παιδιών μας  και θα πηγαίνει βόλτα τα όνειρά τους.

Με τη συμβολή των γονέων του Άλκη, της Μελίνας και του Άρη καθώς και με τη στήριξη και την πρωτοβουλία της εκπομπής star channel ,’Αλήθειες με τη Ζήνα ‘, αγοράστηκε το  βανάκι μας και είμαστε έτοιμοι για τις πιο όμορφες βόλτες. Η πανελλήνια καμπάνια που οργανώθηκε είχε πρωτοφανή ανταπόκριση και είμαστε ευγνώμονες!

Τη χαρά μας μοιράστηκαν φίλοι ,συγγενείς ,εκπρόσωποι  της τοπικής και πολιτικής αρχής ,όπως και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ,εκπαιδευτικής, πολιτιστικής και αθλητικής ζωής του τόπου,φορείς και συλλογικότητες από τη Βέροια και τη Θεσσαλονίκη,εκπαιδευτές και εθελοντές μας ,αλλά κυρίως τα παιδιά μας που η χαρά τους δεν κρύβονταν από τα πρόσωπά τους.

Το Σάββατο 8  Οκτωβρίου, ο αύλειος χώρος του κδαπ αμεΑ Μ.Α.μ.Α (Σχολείο Ειδικής Αγωγής Βέροιας), γέμισε συγκίνηση και χαρμολύπη στα εγκαίνια του λεωφορείου μας.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Μητροπολίτης Βέροιας Ναούσης και Καμπανίας κ.κ Παντελεήμων, όπου και  ευλόγησε την τελετή. Χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης  κ.Απόστολος Βεσυρόπουλος Υφυπουργός Οικονομικών ο οποίος τόνισε τη στήριξή του στους σκοπούς και τις δράσεις του συλλόγου μας, ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοριαζίδης , ο οποίος τόνισε ότι θα  συνεχίζει να είναι αρωγός  και υποστηρικτής των προσπαθειών μας .

Ο φίλος μας και δημοσιογράφος του star channel,Στρατής Λημνιός, έκανε λόγο για τον πρωτοφανή τρόπο που διαχειρίστηκαν τον πρωτοφανή πόνο τους οι γονείς του Άλκη, περιέγραψε πώς έγινε η σύλληψη της ιδέας να διοργανωθεί μια πανελλήνια καμπάνια με εμπνευστή τον ίδιο και με τη στήριξη των γονιών του Άλκη.

Η εθελόντρια επιστημονική μας σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος μας, Dr Ειρήνη Αναγνώστου έκανε αναφορά στην επιστημονικές πτυχές του αυτισμού συντονίζοντας την εκδήλωση.

Η πρόεδρος του συλλόγου, Ελένη Γεωργιάδου Στεφανάκη, ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, μίλησε για τη συνεχή στήριξη του κόσμου και για τον αξιοθαύμαστο τρόπο με τον οποίο οι γονείς του Άλκη μετουσίωσαν τον πόνο σε προσφορά.Στη συνέχεια αναφέρθηκε για το πώς γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του συλλόγου ,του ονόματός του,για την ενότητα των γονέων αλλά και για τα επόμενα σχέδια της Μ.Α.μ.Α, που είναι η απόκτηση ενός δικού τους οικοπέδου που θα φιλοξενήσει τη πρωϊνή δομή του συλλόγου.

Η αντιπρόεδρος του συλλόγου, Έυη Ακρίβου  μοιράστηκε μαζί  μας τι σημαίνει να μεγαλώνεις ένα άτομο με αυτισμό στην Ελλάδα του σήμερα, με τις τόσες ελλείψεις στις δομές και τις υπηρεσίες .Αναφέρθηκε στο δύσκολο δρόμο των γονιών του Άλκη αλλά και στη δύναμή τους, που δεν είναι άλλη από την διάθεση για προσφορά.

Η μητέρα του Άλκη, Μελίνα Κακουλίδου,ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που βοήθησε τη Μ.Α.μ.Α ,τους δημοσιογράφους του star channel και ότι με οδηγό τον γιο της Άλκη και συνοδοιπόρο την αγάπη του κόσμου ξεκινούν οι δράσεις της Μ.Α.μ.Α

Η  σχολική χορωδία Βέροιας και η χορωδία Βεργίνας του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Αιγές’ με τη συμμετοχή μαθητών του 8ου δημοτικού Βέροιας , υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της μουσικού και φίλης μας ,Ελένης Αναγνώστου ,έντυσαν με τις υπέροχες φωνές τους την εκδήλωσή μας.

Το πρόσωπο του Άλκη που κοσμεί το λεωφορείο μας ,είναι πλαισιωμένη από χαμόγελα και χρώμα, όπως τον θυμούνται όσοι τον γνώριζαν σαν ένα χαμογελαστό παιδί με όνειρα.Ευχαριστούμε τη φίλη μας Ηλέκτρα Γεωργιάδου που φιλοτέχνησε με ευαισθησία   τη μακέτα του λεωφορείου μας.

Η πρόεδρος τους συλλόγου προσέφερε στη μητέρα του Άλκη ένα έργο που φιλοτέχνησε ο φίλος του συλλόγου μας, Δαμιανός Οικονομίδης (Ηλιδανός) .Ο χώρος της εκδήλωσης ομόρφυνε ακόμα περισσότερο με την προσφορά όμορφων συνθέσεων λουλουδιών από το ανθοπωλείο ‘Δημήτρης’.

Στο τέλος της βραδιάς, τα παιδιά  της Μ.Α.μ.Α επιφύλασσαν μια έκπληξη …Το λεωφορείο μας, ήταν γεμάτο με 19 μπαλόνια, όσα και τα χρόνια του Άλκη ,τα οποία  τα πέταξαν στον πανσέληνο ουρανό  για να τον συναντήσουν…

Ευχαριστούμε τους όλους τους φίλους μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους ,τους εθελοντές εκπαιδευτές και φίλους που μας βοήθησαν στην οργάνωση της εκδήλωσης των εγκαινίων, το Star Channel ,τα τοπικά έντυπα και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν τις δράσεις μας, την αγαπημένη μας φίλη φωτογράφο Σοφία Ελευθεριάδου,τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας για την προσφορά  δωρεάν καυσίμων για τις πρώτες βόλτες του λεωφορείου μας αλλά και όλο τον κόσμο που μας ενίσχυσε οικονομικά την ημέρα των εγκαινίων και την κάβα ποτών Δ. Μπιζέτα για την προσφορά δωρεάν ποτών και αναψυκτικών.

Όλα  τα έσοδα από τις δωρεές που πραγματοποιήθηκαν την ημέρα της εκδήλωσης ,θα διατεθούν για την αγορά καυσίμων για τις μετακινήσεις του λεωφορείου μας.

Άλκη …νίκησες και θα συνεχίζεις να νικάς για πολλά χρόνια ακόμη επιβεβαιώνοντας σε όλους ότι στο τέλος το καλό θα νικήσει και θα θριαμβεύσει .Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλες τις μανούλες της Μ.Α.μ.Α ,καλή αντάμωση και μέχρι τότε με οδηγό εσένα θα πηγαίνουμε βόλτα τα όνειρά μας νικώντας το ‘κακό’.

Ευχαριστούμε από καρδιάς

Το ΔΣ του συλλόγου Μ.Α.μ.Α

banner-article

Ροη ειδήσεων