Άρθρα Κοινωνία

Άγγελοι και Δαίμονες / γράφει η Νικολέτα Θάνου

Οι κουρασμένοι και χορτασμένοι από εικόνες ηδονής στο διαδίκτυο στρέφονται στη απομύζηση της παιδικής αθωότητας, τρέφοντας με αυτή τη φθορά και το ανικανοποίητο μιας  ψυχής που έχει νοσήσει προ πολλού… Σύγχρονοι δαίμονες ανάμεσα σε αγγέλους απροστάτευτους,  που ισοπεδώνουν τη παιδική αλήθεια και αθωότητα ποδοπατώντας τα όνειρα που μετατρέπονται σε  εφιάλτες

——-

Στις ΑΟΡΑΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ο Ιταλός συγγραφέας Italo Calvino στο τέλος του βιβλίου αναφέρει:  «Η κόλαση των ζωντανών δεν είναι κάτι που αφορά το μέλλον αν υπάρχει μια κόλαση , είναι αυτή που υπάρχει ήδη εδώ.»

Αυτό που επιβάλλεται να αποσαφηνιστεί είναι ποιος τιμωρείται επιτέλους μέσα σ’ αυτό το σύγχρονο κολαστήριο που λέγεται κοινωνία, το θύμα ή ο θύτης;

Μπορούμε άραγε να εστιάσουμε μόνο σε κάποιες αρρωστημένες προσωπικότητες για να εντοπίσουμε τη ρίζα του κακού που  έχει κατακλύσει τον ανθρώπινο ψυχισμό ή και στη σύγχρονη σαθρή πραγματικότητα που ξερνά σκουλήκια όλων των ειδών χορτασμένα από την αποσύνθεση ;

Δε θα ήταν υπερβολικό να λέγαμε ότι δε βάλλεται μόνο η παιδική αθωότητα από ανθρώπους που έχουν έρθει σε ρήξη με το φυσιολογικό, αλλά γενικότερα η αθωότητα ως η μοναδική ανθρώπινη ιδιότητα που επιβιώνει κρυμμένη μέσα στα παιδικά σώματα και τις παιδικές ψυχές, καθώς  έξω από αυτά διώκεται μετά μανίας. Είναι γεγονός ότι οι διαστροφικές, οι κτηνώδεις συμπεριφορές χτίζονται εδώ και δεκαετίες μέσα από την υπερπροβολή του γυμνού στα μίντια και ειδικότερα στο διαδίκτυο. Εκεί κυκλοφορούν σε αφθονία πλέον εικόνες γυμνών γυναικών όλων των ηλικιών, με αποτέλεσμα το άλλοτε μυστηριώδες και ανεξερεύνητο γυναικείο σώμα που προκαλούσε το θαυμασμό και τη σαγήνη, να απομυθοποιηθεί και να χάσει την ιερότητά του. Να φθαρεί από την  πολύωρη έκθεση στα πολυτελώς  ευτελή σαλόνια του ίντερνετ και εν τέλει να εκπέσει στην ανυποληψία.

Η μανιώδης ή η αρρωστημένη τάση της γυναίκας να κερδίσει την αναγνωρισιμότητα με μέσο το σώμα  της απομάκρυναν  από την αθωότητα και την αγνότητα που πλέον αναζητείται ….. αλλού. Με άλλα λόγια,  η τεχνολογία του διαδικτύου  κυρίως  και η κατίσχυσή της στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου γεννά τέρατα ανθρωπόμορφα, καθώς επιστρατεύει πληθώρα μέσων για να τα δημιουργήσει, να τα υποθάλψει, να τα πολλαπλασιάσει. Η τεχνολογία είναι η μήτρα , αλλά και το καταφύγιο της διαστροφής ταυτόχρονα.

Οι κουρασμένοι και χορτασμένοι από εικόνες ηδονής στο διαδίκτυο στρέφονται στη απομύζηση της παιδικής αθωότητας , τρέφοντας με αυτή τη φθορά και το ανικανοποίητο μιας  ψυχής που έχει νοσήσει προ πολλού… Σύγχρονοι δαίμονες ανάμεσα σε αγγέλους απροστάτευτους,  που ισοπεδώνουν τη παιδική αλήθεια και αθωότητα ποδοπατώντας τα όνειρα που μετατρέπονται σε  εφιάλτες. Γιατί η προστασία του πολίτη έχει καταντήσει φενάκη, η κοινωνία των πολιτών εκκολαπτήριο του κακού και της αναλγησίας ενώ η πολιτεία με τη στρεβλή αντίληψη περί ηθικής και δικαίου στρουθοκαμηλίζει έχοντας γίνει ευθυνοφοβική και ανησυχητικά ανεκτική απέναντι σε τέρατα που βρυχώνται ανεμπόδιστα.

Τα περιστατικά κακοποίησης παιδιών αυξάνονται αντί να φθίνουν σε απόλυτο συγχρονισμό με την αρρώστια της ψυχής, τη διαστροφή του πνεύματος, και τη δύναμη του σώματος με τρόπο, όμως,  που να  μπορεί να επιβάλλεται, να βιάζει, να ασελγεί και εν τέλει να εκπίπτει. Και μαζί να εκπίπτει και ο άνθρωπος σε μια κόλαση επί γης όπου κανένας Θεός πλέον δεν μπορεί να τον σώσει.  

Προσπαθήσαμε να αποκτήσουμε θεϊκές ιδιότητες και τιμωρηθήκαμε με την έκπτωσή μας σε έναν κόσμο δαιμόνων. Κυκλοφορούν δίπλα μας , αλλά είμαστε ήδη αρκετά «τυφλοί» για να τους δούμε. Συνένοχη στο έγκλημα η κοινωνία. Ισόβια η καταδίκη της ελλείψει  ελαφρυντικών.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας