Εκδηλώσεις

Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΟΑΕΕ Νάουσας: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο των Συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη | Πέμπτη 13 Οκτωβρίου

Συνταξιούχε μην σφίξεις άλλο το ζωνάρι

Μην έχεις πια την πείνα για καμάρι. 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13/10 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ  ΣΤΙΣ 10:30 πμ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΝ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ.

Στηρίζουμε τον αγώνα των παιδιών μας!

Φίλοι συνταξιούχοι

Δεν μπορούμε άλλο να δεχτούμε ως αυξήσεις τα ποσοστά που ανακοινώθηκαν αλλά ως παραπέρα μείωση του εισοδήματος μας, όταν αυτά δεν καλύπτουν την αυξανόμενη ακρίβεια του τελευταίου διαστήματος και δεν περιλαμβάνουν τις επικουρικές.

Δεν ανεχόμαστε να μην δίνονται τα αναδρομικά του 11μήνου και με τα χρήματα αυτά μαζί με τα χαράτσια στο ρεύμα να χρηματοδοτούνται με δις οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σ΄ αυτόν τον τομέα.

Δεν δεχόμαστε ότι ένα και πλέον εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αύξηση γιατί με τον νόμο – λαιμητόμο  του Κατρούγκαλου που διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν προσωπική διαφορά.

Αγωνιζόμαστε να ξηλωθεί όλο το αντιασφαλιστικό πλαίσιο νόμων, των διατάξεων, των εγκύκλιων που ψήφισαν όλες οι αστικές  κυβερνήσεις , ΝΔ – ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ που μας μείωσε στο μισό τις συντάξεις, μας έκλεψε τα δώρα, κατήργησε το ΕΚΑΣ, αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κα.

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις στις συντάξεις τώρα! Κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ.
  • Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μήνου.
  • Να αποδοθεί το 0,5 του ΑΕΠ και οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
  • Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τ’ ασφαλιστικά ταμεία.
  • Να καταργηθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα- ενέργεια και ο ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, όλων των ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο και ΙΚΑ Νάουσας. Να έχουν καθημερινά γιατρό τα περιφερειακά ιατρεία στα χωριά.
  • Να μην κοπεί ρεύμα, νερό, να μην πλειστηριαστεί σπίτι, χωράφι, μαγαζί σε καμία λαϊκή οικογένεια.
  • Με ευθύνη του δήμου τα ξύλα από το δημοτικό δάσος να παρέχονται δωρεάν σε λαϊκές οικογένειες.

Φίλοι συνταξιούχοι

Έχουμε πείρα των τελευταίων χρόνων ότι μία κυβέρνηση που παίρνει την σκυτάλη από την άλλη, ανεξάρτητα πολιτικού πρόσημου, συνεχίζει τον ίδιο θανατηφόρο, αντισυνταξιουχικό δρόμο για εμάς και τις οικογένειες μας.

Είμαστε στο δρόμο του αγώνα γιατί ότι σήμερα αποκρούσαμε, καθυστερήσαμε και πετύχαμε, οφείλεται στη δράση μας.

Οφείλουμε να πιστέψουμε βαθιά ότι άλλη δυνατότητα δεν έχουμε παρά να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο σε μαζικότητα και συχνότητα οι αγώνες μας. Μόνο αυτοί έχουν ελπίδα, προοπτική!

Μόνο οι αγώνες φέρνουν αποτέλεσμα και όχι οι επίδοξοι «σωτήρες», που αυτοί στο τέλος σώζουν μόνο το μεγάλο κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΟΦΟΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΩΡΑ 8:30 πμ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ.