Βέροια Εκδηλώσεις

Συμμετοχή του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας σε εκδήλωση στη Βεργίνα για τα 100 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή | Τρίτη 11 Οκτωβρίου

    Στα πλαίσια των εκδηλώσεων των 100 χρόνων Μνήμης της Μικρ/τικής Καταστροφής , ο Πολιτιστικός και Μορφωτικό  Σύλλογος  Βεργίνας
“”ΑΙΓΕΣ”” πραγματοποιεί εκδήλωση την Τρίτη 11 Οκτ/ρίου ώρα 18.30 στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Βεργίνας!
▪︎  Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία του εκπαιδευτικού Φ.Πανανόπουλου χοροδιδασκαλου και υπεύθυνου των εκδηλώσεων του Συλλόγου Μικρ/των ν.Ημαθίας ,με παράλληλη παρουσίαση Video clips από συνεντεύξεις απογόνων προσφύγων 2ης γενιάς!
Η εκδήλωση θα κλείσει με χορούς από το ντόπιο χορευτικό του Συλλόγου και  τραγούδια από  τις αλησμόνητες πατρίδες που θα αποδώσουν οι
 1.Χορωδία Μικρασιατών Ν. Ημαθίας υπό την διεύθυνση του Ιορ.Κουτσιμανή
2.Σχολική χορωδία  Βέροιας  και
3.Χορωδία Συλλόγου ΑΙΓΕΣ υπό την διεύθυνση αμφοτέρων της αρχιμουσικού Ελένης Αναγνώστου!
    ▪︎ Η αποδοχή και η συμμετοχή του Συλλόγου μας σε τέτοιες προσκλήσεις
με θέματα που άπτονται του Μικρασιατικο-προσφυγικού προβλήματος είναι επιβεβλημένη ως καθ’ύλην αρμόδιου φορέα και έχει ένα σκοπό: Να ενημερώσει τις νεώτερες γενιές ,να διατηρήσει την ΜΝΗΜΗ και να αποτρέψει την ΛΗΘΗ !!
ΚΙ ας πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Επί 70 χρόνια  η τραγωδία του Μικρασιατικού Ελληνισμού ( Ποντίων Μικρ/των, Ανατολικοθρακιωτών ) ήταν ένα θέμα καλυμμένο με Σιωπή!
Και μόλις την δεκαετία του 1990 η επίσημη πολιτεία αναγνώρισε τις δύο Γενοκτονίες , των Ποντίων(1994) και των Μικρ/των(1998) ενώ των Θρακιωτών είναι ακόμη …..σε αναμονή  από την Βουλή !
   ΟΧΙ λοιπόν στην Λήθη που κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι αναγνωρίσεις Ελληνικές και κυρίως οι Διεθνείς , ρίχνουν βαριά σκιά στις σχέσεις με τον γείτονα!! Αλλά για ποιον γείτονα μιλάμε που όπου άπλωσε την κυριαρχία του εξαφανίστηκε ο πολιτισμός ?? Είναι ο επίσημος διώκτης του Χριστιανισμού σε όλους τους όμορους λαούς:  Ελλαδα ,Σερβία , Βουλγαρία, Αρμενία ,Συρία ,Κύπρο.
   ▪︎Ας παραδειγματισθούμε λοιπον από τις διεθνείς αναγνωρίσεις των Εβραίων και Αρμενίων και να συνεργαστούν από κοινού οι τρεις πολιτιστικές Ομοσπονδίες της Χώρας για την ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ !
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας