Κοινωνία

Διαδήλωση στην Αθήνα για την ενεργειακή ακρίβεια / Ένταση και συμπλοκές με την αστυνομία

Να παγώσουν τα κέρδη τους και όχι εμείς.
Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους,  πάγωμα των κερδών των εταιρειών ενέργειας και άμεση επαναφορά της ΔΕΗ στην ιδιοκτησία του δημοσίου ήταν μερικά από τα αιτήματα των συμμετεχόντων στην πορεία που έγινε το βράδυ της Παρασκευής

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέλη της πρωτοβουλίας «Ρεύμα για όλους» ενάντια στην ενεργειακή ακρίβεια που μαστίζει τους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πλατεία Κλαυθμώνος και εν συνεχεία της πορείας στην οδό Πανεπιστημίου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνεχώς «έξω από την πορεία η αστυνομία», με την ένταση να αυξάνεται ώρα με την ώρα και με την αστυνομία να απαντά με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ επιστρατεύτηκε και «Αύρα» της ΕΛ.ΑΣ.

Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους, φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και άμεση επαναφορά της ΔΕΗ στην ιδιοκτησία του δημοσίου ήταν μερικά από τα αιτήματα των συμμετεχόντων στην πορεία που έγινε το βράδυ της Παρασκευής.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων