Κόσμος Σκίτσα

Η ζωή… εν πλω / Ο Ιορδανός Emad Hajjaj εικονογραφεί τη φρίκη της μετανάστευσης και της προσφυγιάς σήμερα

Τάφο προσφύγων» κάνει το Αιγαίο η Ελλάδα, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον ΟΗΕ στη διάρκεια της ομιλίας που εκφώνησε στη σύνοδο κορυφής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την ελληνική ακτοφυλακή για επαναπροώθηση προσφύγων καλώντας τη διεθνή κοινότητα να πει στην Ελλάδα να βάλει «τέλος» σε πράξεις «που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Στην Ελλάδα η ομιλία Ερντογάν χαρακτηρίστηκε «παραλήρημα». Η Αθήνα κατηγόρησε εκ νέου την Άγκυρα για «εργαλειοποίηση» του μεταναστευτικού.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αντιπροσωπεία των Πρασίνων κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει στήσει ένα «τείχος ψεμάτων» για να αποκρύψει τις επαναπροωθήσεις μεταναστών στα σύνορά της με την έγκριση της Frontex.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ρεπορτάζ στον βρετανικό «Guardian» εξέθεσε Νέα Δημοκρατία και Frontex για τις παράνομες επαναπροωθήσεις με επίκεντρο τη μαρτυρία του 22χρονου Σύρου πρόσφυγα, Αλαά Χαμούδη, στο Αιγαίο. «Νόμιζα ότι δεν θα επιζούσα, ήμουν κοντά στον θάνατο», είπε στη δημοσιογράφο του Guardian. Αυτό εικονογραφεί ο σκιτσογράφος Emad Hajjaj από την Ιορδανία. Το σκίτσο έχει τίτλο: Η φρίκη της μετανάστευσης.

 kosmodromio.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας