Βιβλίο Διατροφή Κουζίνα Τοπικά

Βιβλιοπαρουσίαση: Γ Μεταξά – Ξ Παπαναστασίου “Απλά & Υγιεινά”/ Σωστή διατροφή των παιδιών, λύσεις για τις μητέρες

Στη Βέροια, στον Πολυχώρο “Ελιά” παρουσιάστηκε σήμερα το βιβλίο που έγραψαν ο Γιώργος Μεταξάς και η Ξένια Παπαναστασίου “Απλά & Υγιεινά”, εκδόσεις Κυριακίδη, με την υποστήριξη του Βιβλιοπωλείου Ηλιοτρόπιο.

Για το βιβλίο μίλησαν ο Αθανάσιος Τσιούντας, Πρόεδρος της Ένωσης Διατροφολόγων – Διαιτολόγων  Ελλάδος / Τμήμα Κ. Μακεδονίας  η Όλγα Κουτμηρίδου Μεταξά και οι συγγραφείς.

Συντονιστής της εκδήλωσης ο δημοσιογράφος Ζήσης Πατσίκας.

Το βιβλίο, ξεκινώντας από το πρόβλημα της παχυσαρκίας, που χαρακτηρίζει πολλούς ενήλικες στην Ελλάδα αλλά και πολύ περισσότερα παιδιά, έβαλε ως στόχο του να δώσει λύσεις για φαγητά απλά, υγιεινά αλλά και ελκυστικά ταυτόχρονα.

Ο Ζήσης Πατσίκας, δίνοντας την είδηση πως η Ελλάδα έρχεται πρώτη ως προς την παχυσαρκία παιδιών στην Ευρώπη αλλά κατέχει θέση ψηλά και ως προς την παχυσαρκία ενηλίκων, αναζήτησε τους λόγους, που οδηγούν σ’ αυτό το αποτέλεσμα, όπως η απομάκρυνση από τα φρούτα και τα λαχανικά, η αντιγραφή του τρόπου ζωής των μεγάλων και η υποχωρητικότητα των παππούδων στις γλυκιές απολαύσεις των παιδιών.

Ο συντονιστής, αφού δήλωσε επιγραμματικά πως ο στόχος του βιβλίου να δώσει συνταγές εύκολες, υγιεινές αλλά και ελκυστικές επιτεύχθηκε με τον καλύτερο τρόπο έδωσε τον λόγο στον Θανάση Τσιούντα.

Ο Θανάσης Τσιούντας τονίζοντας πως το φαγητό είναι τρόπος ζωής και όχι απλά διατροφή τόνισε για το βιβλίο πως με τις συνταγές του βοηθά να γίνουν πολλά πράγματα στο σπίτι που δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με κείνα που αρέσουν αλλά παχαίνουν.

Η συγγραφέας Ξένια Μαρία Παπαναστασίου, Αντιπρόεδρος Διατροφολόγων – Διαιτολόγων της Ένωσης Διατροφολόγων – Διαιτολόγων  Ελλάδος / Τμήμα Κ. Μακεδονίας, μίλησε για   το πώς συναντήθηκε με τον Γιώργο Μεταξά προσπαθώντας με την  εμπειρία του ο καθένας να δώσει με το βιβλίο τους εκείνες τις κατευθύνσεις που θα οδηγούσα στο “Απλά & Υγιεινά”.

Η Όλγα Κουτμηρίδου Μεταξά μιλώντας κι αυτή για το βιβλίο και ως μητέρα του συγγραφέα αλλά και ως συγγραφέας η ίδια, το χαρακτήρισε πρωτότυπο και βιβλίο που ανοίγει νέους δρόμους στη διατροφή, αφού προτείνει τροφές από τη μια υγιεινές κι από την άλλη νόστιμες.

Ο Γιώργος Μεταξάς, γνωστός σεφ, επιχειρηματίας εστίασης, ξεκίνησε από τη φράση του Ιπποκράτη “Είμαστε ό,τι τρώμε”, για να καταλήξει από τη μια πως πρέπει να δελεάσουμε τα παιδιά με υγιεινές λιχουδιές κι από την άλλη  πως το βιβλίο γράφτηκε  φιλοδοξώντας να ανοίξει νέους δρόμους στη διατροφή.

“Όχι στη ζάχαρη, ναι στα γλυκά” ήταν το σύνθημα της βραδιάς, που θέλησε να το κάνει πράξη κι  εκεί, μπροστά στο κοινό καλώντας μικρά παιδιά να κατασκευάσουν μαζί του νοστιμότατα γλυκά σε ελάχιστο χρόνο. Θεωρία και πράξη!

far

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Ροη ειδήσεων