Ειδήσεις με Διάρκεια Εκδηλώσεις Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: “Κάλεσμα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ” | Πλατεία ΧΑΝΘ, Σάββατο 10 Σεπτέμβρη

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο μεγάλο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6μμ στην Πλατεία ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη ( Αναχώρηση λεωφορείων στις 15:30 από το Εργατικό Κέντρο)

Η ζωή μας δεν μπαίνει σε voucher και pass! Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα!

Το φετινό συλλαλητήριο της ΔΕΘ είναι μια κρίσιμη μάχη για όλους τους εργαζόμενους της πόλης και του Νομού.

  • Καλούμε κάθε εργάτη και εργάτρια που δεν ανέχεται να δουλεύει εξαντλητικά ωράρια και στο τέλος του μήνα να βλέπει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές του ανάγκες!
  • Όλους όσους στενάζουν κάτω από τις επιπτώσεις των νόμων όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων , σε αυτούς που βαρέθηκαν να περιμένουν σωτήρες.
  • Κάθε σωματείο και συνδικαλιστή , κάθε εργαζόμενο που δεν ανέχεται να βλέπει τη ζωή του να στριμώχνεται ανάμεσα στην ακρίβεια , την κρίση , το φόβο του πολέμου.

ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Αυτό δείχνουν οι δεκάδες εστίες αντίστασης που έχουν ξεσπάσει σε Μαλαματίνα, COSCO, ΛΑΡΚΟ, Λιπάσματα και Πετρέλαια Καβάλας, E-FOOD, στο Βαρβαρέσο που μας δίνουν θάρρος και παράδειγμα !

Σήμερα είναι κρίσιμο κάθε αγώνας να γίνεται υπόθεση όλης της εργατικής τάξης γιατί κοινά είναι τα προβλήματα και ο ένοχος.

  • Είναι όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις που εξασφάλισαν το νομικό οπλοστάσιο για το πάγωμα των μισθών , τις απολύσεις , τις ατομικές συμβάσεις , τους απεργοκτόνους νόμους και τη δουλειά χωρίς ωράριο.
  • Είναι αυτοί που έκαναν την ενέργεια ακριβό εμπόρευμα για το λαό και όσοι για τα δικά τους συμφέροντα σέρνουν τη χώρα μας στο μάτι των Ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με άμεση εμπλοκή στον πόλεμο.
  • Είναι όλοι όσοι μιλάνε για « ανταγωνιστικότητα» , ανάπτυξη για όλους , συναίνεση , εργασιακή «ειρήνη» και την ίδια ώρα ανοίγουν το δρόμο για να παγώσουμε το χειμώνα , για να κινδυνεύουν σπίτια από τους τραπεζίτες , για να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε ούτε τα βασικά για τις οικογένειες μας!

Την ανάπτυξη τους τη βιώνουν  οι συνάδελφοι μας στα Τρόφιμα που σακατεύονται στη δουλειά και οι εποχικοί συνάδελφοι μας που κάθε καλοκαίρι αγωνιούν για να πάρουν για λίγους μήνες το πενιχρό ταμείο ανεργίας.

Οι εργάτες γης και οι μετανάστες που κάθε χρόνο αφήνουν τη πατρίδα τους και τις οικογένειες τους για να βγάλουν ένα μεροκάματο και δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα.

Οι κλωστοϋφαντουργοί στο Βαρβαρέσο που βιώνουν την απληρωσιά και δεν ανέχονται άλλο τις αυταπάτες που καλλιεργεί η εργοδοσία για τους επενδυτές  οι οποίοι στον ερχομό τους και παντού σαρώνουν θέσεις εργασίας και δικαιώματα.

Μας μιλάνε για δύσκολους χειμώνες όταν εδώ και χρόνια οι νεοπροσλαμβανόμενοι εργαζόμενοι στα σουπερ μάρκετ εργάζονται με 4ωρα και 6ωρα και χαμηλούς μισθούς την ίδια ώρα που τα ράφια είναι γεμάτα με προϊόντα.

Όταν υπάρχουν 8μηνίτες και ελαστικά απασχολούμενοι στο Δήμο και θεωρείται η σταθερή εργασία πολυτέλεια. Τη στιγμή που στα Νοσοκομεία της πόλης μας και του Νομού μας υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ειδικότητες , εξοπλισμό , ασθενοφόρα και μετατρέπεται η δημόσια Υγεία σε ένα ακριβό εμπόρευμα.

Απευθυνόμαστε στη νεολαία που χτυπιέται σαν το καράβι στα κύματα μεταξύ ανεργίας χαμηλών μισθών, ανασφάλιστης δουλειάς που την καλούν να μην διεκδικεί και να έχει σκυμμένο το κεφάλι! Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας δούλοι του 21ου Αιώνα, τη στιγμή που η τεχνολογία και οι προϋποθέσεις για να ζήσουν καλύτερα αυξάνονται!

Δεν θα πληρώσουμε τα σπασμένα τους!

Εδώ και τώρα μισθοί με αυξήσεις και δουλειά με δικαιώματα!

Βγαίνουμε μπροστά διεκδικώντας:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό. Κατώτερος μισθός στα 825 ευρώ και αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 660 ευρώ και διευκόλυνση για τους εποχικούς εργάτες.
  • 7ωρο -5ήμερο- 35 ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Επαναφορά κατακτήσεων όπως οι τριετίες , η κυριακάτικη αργία , η πληρωμή υπερωριών κα.
  • Κατάργηση στη πράξη όλων των νόμων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που περιορίζουν το απεργιακό δικαίωμα.

ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

  • Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, ξύλα , πέλετ και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Όχι στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στο Βέρμιο.
  • Καμία διακοπή ρεύματος και νερού σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση των πλειστηριασμών . Κανένα σπίτι σε χέρια Τραπεζίτη!

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

  • Καμία εμπλοκή για οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο. Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις και να κλείδουν οι ΑμερικανοΝατοϊκές Βάσεις του Θανάτου στην Ελλάδα.
  • Η χώρα μας να μη γίνει ορμητήριο για την επιδρομή των Ιμπεριαλιστικών γερακιών του πολέμου.
  • Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6μμ στη Πλατεία ΧΑΝΘ.  (Αναχώρηση λεωφορείων στις 15:30 από το Εργατικό Κέντρο

Φωτογραφία αρχείου

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας