Ελλάδα

Μόναχο: Χρυσή η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο βάδην στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα! | videos

Η Ελλάδα πανηγυρίζει το πρώτο της μετάλλιο- και μάλιστα χρυσό – στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου που γίνεται στο Μόναχο, με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη να παίρνει την 1η θέση στα 35 χιλιόμετρα βάδην!

Μετά την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν του Όρεγκον πριν μερικές εβδομάδες στο ίδιο αγώνισμα, η 38χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε… περίπατο (κυριολεκτικά λόγω αθλήματος) στα 35 χιλιόμετρα βάδην, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Μόναχο.

Η Ντρισμπιώτη έγραψε ιστορία καθώς ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο αγώνισμα βρέθηκε στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

Είναι το πρώτο μετάλλιο της Ντρισμπιώτη σε μεγάλους αγώνες και το πρώτο της Ελλάδας στο τρέχον Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, λίγες ώρες πριν ριχτεί στη μάχη του σκάμματος ο μεγάλος Μίλτος Τεντόγλου, για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Άλμα Εις Μήκος!

Η Ντρισμπιώτη ξέφυγε στα 25 χιλιόμετρα της διαδρομής από τις υπόλοιπες αθλήτριες και σταδιακά μεγάλωνε τη διαφορά από τη 2η Ισπανίδα αθλήτρια, την Γκονζάλεθ, τερματίζοντας με άνεση στην 1η θέση, χαμογελαστή και με την ελληνική σημαία αγκαλιά! Η διαφορά υπέρ της Ελληνίδας βαδίστριας ήταν στα 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα (!), κερδίζοντας καθαρά και χωρίς καμία πίεση τον δύσκολο αγώνα.

Είναι το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο βάδην σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σε επίπεδο γυναικών, ενώ θυμίζουμε το χρυσό της Αθανασίας Τζουμελέκα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 (στα 20χλμ.)!

Δημήτρης Μιναρετζής / info@eurohoops.net

 

banner-article

Ροη ειδήσεων