Αλεξάνδρεια

Λειτουργεί σωστά ο Βιολογικός Σταθμός Αλεξάνδρειας;

Από αναγνώστρια πήραμε το κείμενο που ακολουθεί με φωτογραφίες δημοσιευμένο στο fb  Αλεξάνδρεια Ημαθίας – τα ανείπωτα. Το δημοσιεύουμε γιατί οι πληροφορίες που δίνει αλλά και τα ερωτήματα που θέτει είναι σημαντικά.
Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν αρκετές αναφορές για όχληση από έντονες οσμές στην περιοχή Αμπελοτοπίων στην Αλεξάνδρεια.
Υπάρχουν επίσης αναφορές για μη επαρκή λειτουργία του σταθμού επεξεργασίας λυμάτων Δ.Ε Αλεξάνδρειας (Βιολογικού Καθαρισμού Αλεξάνδρειας) με αποτέλεσμα την απόρριψη των αστικών λυμάτων χωρίς την απαραίτητη επεξεργασία με ότι αυτό συνεπάγεται για τις καλλιέργειες , το υγειονομικό και βιοτικό επίπεδο των πολιτών.
Επί του θέματος έγινε μικρή αναφορά και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (27/7) κατά την συζήτηση του θέματος αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του Βιολογικού σταθμού στην πόλη μας.
Σε επιτόπια έρευνα μας σε αγροτικές καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής του σταθμού είδαμε πολλά σημεία σε αρδευτικά κανάλια στα οποία η εικόνα των υδάτων παραπέμπει σε μη επεξεργασμένα λύματα άγνωστης προέλευσης.
Καθώς το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό θεωρούμε πως πρέπει να δοθούν απαντήσεις σχετικά με την ορθή λειτουργία του βιολογικού σταθμού καθώς και οι αναλύσεις που να τις τεκμηριώνουν.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως οι διάφορες αναφορές δεν έχουν πραγματική βάση καθώς αυτό θα σήμαινε τεράστια οικολογική και όχι μόνο επιβάρυνση.