Κοινωνική ζωή Τοπικά

Συλλυπητήριο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα»  εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για την εκδημία της πρεσβυτέρας Παρθένας Αβραμίδου-Χαραλαμπίδου από τα Γιαννιτσά.

Η εκλιπούσα μαζί με τον μακαριστό σύζυγό της, πατέρα Χαρίτωνα, ίδρυσαν στην ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας “Παναγία η Οδηγήτρια” και στο οποίο βρήκαν στέγη και φροντίδα δεκάδες παιδιά.

Το Σωματείο μας είχε συνδεθεί για πολλά χρόνια με τον π. Χαρίτωνα και τα πνευματικά του τέκνα, με τα οποία άλλωστε ανελλιπώς επισκεπτόταν την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα. Αυτή η πνευματική σχέση συνεχίζεται σήμερα, όπου ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, πιστοί ενορίτες από τα Γιαννιτσά με τον π. Κυριάκο Ηλιόπουλο επισκέπτονται την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα, όπου πραγματοποιείται Θεία Λειτουργία και όσα χρήματα συγκεντρώνει το παγκάρι εκείνη την ημέρα διατίθενται για το Ίδρυμα “Παναγία η Οδηγήτρια”. Έχουμε δημιουργήσει μια “αερογέφυρα”, όπως έλεγε, μεταξύ Ροδοχωρίου και Γιαννιτσών.

Με ομόφωνη απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να συντάξει το παρόν Δελτίο Τύπου και να διαθέσει στη μνήμη της εκλιπούσας ένα ποσό στο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας “Παναγία η Οδηγήτρια”.

Ευχόμεθα, όπως ο Πανάγαθος Θεός, τη μεσιτεία του Αγίου Γεωργίου, κατατάξει την μακαριστή πρεσβυτέρα Παρθένα Αβραμίδου-Χαραλαμπίδου, «ἐν σκηναῖς δικαίων και εν χώρα ζώντων».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Δρ. Θεοδόσιος Κυριακίδης                                                                 Δημήτριος Μουζενίδης

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας