Τοπικά

Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας: “Δημιουργικά συνεχίζει το κοινωφελές έργο”

Με συνέπεια στο πολιτιστικό του έργο συνεχίζει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ημαθίας τις κοινωφελείς του δράσεις ,προς όλους όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, σε θέματα προσφυγιάς και γενικότερα σε θέματα πολιτισμού.

Έτσι ύστερα από ξεχωριστές προσκλήσεις με χρονική σειρά 1)των Κατασκηνώσεων Χριστιανικής Ένωσης Βέροιας «Ο Απ.Παύλος» σε νέες στο Κουστοχώρι και 2) του προγράμματος «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΔΟΒΡΑ 2022» σε νέους  στην Παναγία Δοβρά της ΙΜΒΝΚ, παρευρέθησαν η Πρόεδρος του συλλόγου κα Παυλίδου Αναστασία και ο δάσκαλος Πανανόπουλος Φώτης, για να μιλήσουν για τα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Στις συγκεντρώσεις αυτές κατατοπίστηκαν οι νέοι και οι νέες  σε θέματα της προσφυγιάς, με πληροφορίες βιωματικές, με προβολή χαρτών, ακούσματα μελωδιών και τραγουδιών της Μικράς Ασίας καθώς και φωτογραφικού υλικού.

Η παρουσίαση όλων  αυτών κέντρισε τους νέους και τις νέες, με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν πολλοί και την προσφυγική τους καταγωγή.

Αμέσως ξεδιάλυναν την εικόνα που είχαν μέσα τους όταν άκουγαν τη λέξη πρόσφυγας και κατανόησαν ξεκάθαρα τις γνώσεις ιστορίας που είχαν από το σχολείο.

Η ικανοποίηση στα μάτια των παιδιών από αυτά που μάθαιναν έφερε το αίτημά τους και την  υπόσχεση από μέρους μας  για περαιτέρω συνεργασία .

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας ευχαριστεί τους διοργανωτές των συναντήσεων και χαίρεται για τον εμπλουτισμό των γνώσεων  των νέων μας.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας