Ελλάδα Περιβάλλον

Νάξος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που προκλήθηκε από ανεμογεννήτρια

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15.25 το μεσημέρι της Πέμπτης σε χορτολιβαδική έκταση, σε σημείο όπου βρίσκονται ανεμογεννήτριες, στην περιοχή Κόρωνος Νάξου και πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Οπως αναφέρει το «Naxostimes», η πυρκαγιά ξεκίνησε από ανεμογεννήτρια που πήρε φωτιά και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και βοσκοτόπια.

Μεγάλη αγωνία των κτηνοτρόφων της περιοχής που προσπαθούν να σώσουν τα ζώα τους από την πυρκαγιά.

Η φωτιά που είχε αρπάξει αρχικά η ανεμογεννήτρια του αιολικού πάρκου Κορώνου κατασβέστηκε. Αργά το βράδυ η πυρκαγιά περιορίστηκε και τέθηκε υπό έλεγχο και στην υπόλοιπη περιοχή.

Η περιοχή είναι δύσβατη και δυσκόλεψε τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 19 πυροσβέστες με μία μονάδα πεζοπόρου τμήματος, έξι οχήματα δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο απολογισμός των καταστροφών που άφησε πίσω της η πυρκαγιά, πόσα ακριβώς στρέμματα κάηκαν και εάν υπήρξαν απώλειες ζώων, ανέφερε στο naxostimes.gr ο πρόεδρος της Κορώνου Γιάννης Κωνσταντάκης και σημείωσε: «Οι πυροσβέστες δεν άφησαν τους κτηνοτρόφους να πλησιάσουν τη φωτιά και δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν έχουν καεί ζώα αλλά και πόσα ακριβώς στρέμματα κάηκαν».

naxostimes.gr, 902.gr / imerodromos.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων