Κόσμος

Η Αδούλωτη Κερύνεια στον απόηχο θριαμβολογιών ανανέωσης θητείας της «ειρηνευτικής» δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 2646/2022   ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ «ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗΣ» ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ–ΙΟΥΛΙΟΣ 2022

Είναι με πραγματική οργή που ακούμε να επαναλαμβάνονται θριαμβολογίες για ένα ακόμη Ψήφισμα και μάλιστα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ  του οποίου τόσο η φιλοσοφία όσο και το συγκεκριμένο περιεχόμενο είναι πασιφανώς εχθρικά προς την Κυπριακή υπόθεση και σαφώς αντίθετα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

Το νέο αυτό Ψήφισμα έχει το ίδιο αρνητικό περιεχόμενο με όλα τα προηγούμενα Ψηφίσματα  στο Κυπριακό από το 1992 και μετά. Μάλιστα τα Ψηφίσματα αυτά, εγκρίθηκαν και συνεχίζουν να εγκρίνονται με τη συναίνεση των δικών μας Ηγετών και απηχούν:

  • τη διαχρονική συνθηκολόγηση των Κυπρίων Ηγετών  με την Τουρκική κατοχή και τα παράγωγά της και,
  • την ετοιμότητά τους να νομιμοποιήσουν την κατοχή και τα παράγωγά της.

Απηχούν την ετοιμότητα των Ηγετών μας να συνθηκολογήσουν παραμερίζοντας την ουσία του Κυπριακού και να ξεπουλήσουν την Κύπρο και τα Δίκαια του Κυπριακού Λαού στον Τούρκο κατακτητή και τα ξένα συμφέροντα.

Δεν είναι δυνατό να θριαμβολογεί κανείς όταν σε τέτοια Ψηφίσματα :

  • Αποκρύβεται η ουσία του Κυπριακού, ότι δηλαδή έχουμε υποστεί εξωτερική στρατιωτική εισβολή και κατοχή.
  • Δεν ζητείται ο τερματισμός της κατοχής , όπως είναι καθήκον του Συμβουλίου Ασφαλείας να κάμει. Αντίθετα, από το προοίμιο του, όπως όλα τα προηγούμενα, έτσι και το νέο Ψήφισμα ορίζει το Κυπριακό ως Δικοινοτική διαφορά με το να σημειώνει  ότι είναι ευθύνη των Κυπρίων και εννοεί, Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου να βρουν λύση στις διαφορές  τους. Ο εξωγενής επιδρομέας δεν αναφέρεται πουθενά.  Αυτά τα κενά συνιστούν  θεμελιακή παραβίαση του Χάρτη του ΟΗΕ για την οποία θριαμβολογούν οι Ηγέτες μας
  • Ονοματίζεται ως λύση του Κυπριακού η ΔΔΟ, κάτι που ως αρχή δεν είναι αρμοδιότητα των Σωμάτων του ΟΗΕ να το κάνει. Πέραν τούτου η αναφορά αποτελεί και σοβαρή παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ διότι ουσιαστικά το Ψήφισμα, μας καλεί να νομιμοποιήσουμε τα κατοχικά δεδομένα, δηλαδή:
  • Να αποδεχθούμε την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο έδαφος ως αποτέλεσμα της Τουρκικής εισβολής, κατοχής και βάναυσης παραβίασης των Ανθρωπίνων και Κρατικών Δικαιωμάτων μας
  • Να αποδεχθούμε δηλαδή την Ντε Φάκτο κατάσταση και να τη νομιμοποιήσουμε σε Ντε Γιουρε.
  • Εξισώνεται το θύμα με το θύτη και επιχειρείται σε επίπεδο Συμβουλίου Ασφαλείας η αποδόμηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας με παράλληλη αναβάθμιση Κρατικών  χαρακτηριστικών  στο παράνομο καθεστώς, αιτιολογώντας παράνομες πράξεις και ενέργειες του παράνομου καθεστώτος. Σε αυτό το θέμα το Συμβούλιο Ασφαλείας ενεργεί σε αντίθεση με τα βασικά ψηφίσματα αρχής που έχει Ψηφίσει, του 541 και 550.

Όλα αυτά τα αρνητικά και παράνομα γίνονται με τη συναίνεση των Ηγετών μας οι οποίοι δεν προβάλλουν καμμιά αντίσταση, γινόμενοι συνένοχοι στην ολοκλήρωση της Βρετανο – Τουρκικής συνωμοσίας που εξελίσσεται σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπριακού Ελληνισμού από τη δεκαετία του 1950. Την ολοκλήρωση αυτής της συνωμοσίας υποβοηθούν με την όλη πολιτική συμπεριφορά τους  οι Ηγέτες μας, όπως εκδηλώνεται  με την αποδοχή τέτοιων Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και μάλιστα θριαμβολογώντας.

Πέραν τούτου με τη στάση τους αυτή, οι Ηγέτες μας διευκολύνουν και ενθαρρύνουν την τάση του ΟΗΕ να διολισθαίνει όλο και πιο μακριά από το ρόλο του, μετατρεπόμενος σε Οργανισμό ικανοποίησης συμφερόντων αντί προάσπισης των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, σκοπό  για τον  οποίο ιδρύθηκε να υπηρετήσει. Επιτρέπουμε να δημιουργούνται κακά προηγούμενα παραμερισμού του Διεθνούς Δικαίου με αρνητικές επιπτώσεις σε όλες τις χώρες που έχουν ανάγκη τη στήριξη του ΟΗΕ, με αποτέλεσμα η Ανθρωπότητα να διολισθαίνει συνεχώς από το κακό στο χειρότερο, κάτι το οποίο όλοι βιώνουμε καθημερινά.

Αντί αδικαιολόγητων θριαμβολογιών λοιπόν, καλούμε όλους σε ανασύνταξη, με στόχο την επανατοποθέτηση του Κυπριακού. Το ότι πέρασαν 48 χρόνια τέτοιας κακής, λανθασμένης και παράνομης διαχείρισης του Κυπριακού δεν σημαίνει ότι η κατάσταση δεν διορθώνεται.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.  ΑΥΤΟ ΕΞΑΛΛΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 2004.

Πρέπει να σταματήσει η διαχρονική  προσπάθεια εξαπάτησης του Λαού ταυτίζοντας τη συνθηκολόγηση που επιδιώκεται με λύση ΔΔΟ,  με λύση στη βάση αρχών, σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ.λπ., κ.λπ. ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ μάλιστα όλοι όσοι το λένε αυτό, ότι,  τίποτε από όλα αυτά δεν θα  ισχύει με λύση ΔΔΟ.

Τέτοιες τοποθετήσεις όταν μάλιστα γίνονται και από υποψήφιους Προέδρους της Δημοκρατίας ενόψει και εκλογών, πολλαπλασιάζουν τις νομικές ευθύνες αυτών που τα λένε και προειδοποιούμε τους Διζωνικούς υποψηφίους.

Καθαρή υπερκομματική  υποψηφιότητα που δεν εμπίπτει στην  πιο πάνω κατηγορία υποψηφίων είναι αυτή του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ υποψηφίου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗ.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας