Νάουσα

Νάουσα: Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ενάντια στις ανεμογεννήτριες στο Βέρμιο και την ενεργειακή φτώχεια

Στη κεντρική πλατεία της Νάουσας πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη  η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας , των σωματείων , του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας  « Μαρίνος Αντύπας» , φορέων όπως το sos Βέρμιο καλώντας σε αγώνα  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ !

Ύστερα από τις  ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν από το Εργατικό κέντρο και τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας  « Μαρίνο Αντύπα» κατατέθηκε ψήφισμα στο Δήμαρχο της Νάουσας το οποίο αναφέρει τα εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

 Προς:  Δήμαρχο και Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Ο λαός της Νάουσας, οι εργαζόμενοι , οι συνταξιούχοι,  οι άνεργοι , οι μετανάστες, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι βιοπαλαιστές αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας .  Το εισόδημα ροκανίζεται από τις πρώτες κιόλας μέρες του μήνα.

Μπροστά μας έχουμε τον χειμώνα στον οποίο κάθε λαϊκή οικογένεια  αντιμετωπίζει ήδη την τεράστια αύξηση στις τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης , το πέλετ, τα ξύλα.

Επειδή λοιπόν γνωρίζουμε πολύ καλά ποιες είναι οι επιπτώσεις της πράσινης ανάπτυξης στη ζωή μας και το μόνο που βλέπουμε είναι τα τιμολόγια να ανεβαίνουν και να κόβουμε παροχές από τα σπίτια μας αλλά και τον κίνδυνο να δημιουργηθεί οικολογική καταστροφή στο βουνό μας το Βέρμιο που είναι αναγκαίο για το λαό δεν θα δεχθούμε τον 21ο αιώνα να καταστρέφεται ο φυσικός πλούτος , να κρυώνουμε στα σπίτια μας και να κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς ρεύμα, να μην έχουμε παροχές για φθηνή πρόσβαση και διακοπές στο βουνό .

Γ’ αυτό το λόγο σας καταθέτουμε το εξής ψήφισμα με τα εξής αιτήματα:

  • Να μην δεχθεί το Δημοτικό Συμβούλιο την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και χωρίς όρους και προϋποθέσεις να σταθεί δίπλα στους αγώνες του λαού και να προστατέψει από τα νύχια των επιχειρηματικών ομίλων τον φυσικό πλούτο μας.
  • Να μπει μπροστά ο Δήμος για να δοθούν ξύλα σε όλο το λαό της Νάουσας καθώς υπάρχει μεγάλος όγκος στο βουνό από το περσινό χειμώνα. Να μισθωθούν συνεργεία με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και συνθήκες εργασίας ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη τοποθέτηση τους σε σημείο που θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στα ξύλα. Ξέρουμε ότι χρήματα υπάρχουν αρκεί να δει κανείς τα δισεκατομμύρια που δίνονται για Νατοϊκούς εξοπλισμούς !
  • Να υπάρξει γενναία μείωση στα Δημοτικά Τέλη και στο λογαριασμό νερού για να ανασάνει οικονομικά ο λαός.
  • Να υπάρξει ενίσχυση των δομών και κάμπινγκ αναψυχής στο Βουνό με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου και χωρίς καμία εμπλοκή Ιδιωτών και καμίας οικονομικής επιβάρυνσης των Δημοτών. Τέτοια είναι το κάμπινγκ της Γραμμένης που αυτή τη στιγμή δεν έχει ρεύμα και ο χώρος της παιδικής κατασκήνωσης στην Αγία Τριάδα.
  • Αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας