Βέροια

«Έκλεισε» με επιτυχία το έργο «Closing the Gaps» από το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας

Το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Βέροιας (ΛΕΒ), συντονιστής του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Closing the Gaps – Enhancing Women’s Economic Empowerment Through Digital Improvement», πραγματοποίησε στη Βέροια το τελευταίο εκπαιδευτικό σεμινάριο «WOMEN IN ACTION», κλείνοντας έτσι τον κύκλο των σεμιναρίων – εργαστηρίων και ολοκληρώνοντας με επιτυχία το εν λόγω έργο.

Στα πλαίσια της τελικής πενθήμερης δράσης που διήρκησε από τις 27-6 έως την 1/7/2022, παρουσιάστηκαν έρευνες σχετικές με την δυσκολία των γυναικών στην εύρεση εργασίας, την σημαντικότητα γνώσης νέων τεχνολογιών προς αυτήν την κατεύθυνση, την υποεκπροσώπηση των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια μεγάλων εταιριών και ακόμη περισσότερο την ανάληψη ηγετικών θέσεων από ελάχιστο ποσοστό γυναικών. Επιπλέον, γυναίκες της Βέροιας διακεκριμένες στον επαγγελματικό τους τομέα, μίλησαν για της δυσκολίες και τις προκλήσεις στο χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας αλλά και την αναγκαιότητα αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στα πλαίσια της εργασίας τους.

Στη συνέχεια, γυναίκες ευάλωτων ομάδων είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε σχετικά διαμορφωμένο χώρο εντός της Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας και να εκπαιδευτούν στα πρώτα βήματα χρήσης τους. Εκτός από τα διαδραστικά σεμινάρια, το ΛΕΒ μαζί με τους συμμετέχοντες του προγράμματος επισκέφτηκαν «κυρίες εν δράσει», στο χώρο εργασίας τους, μεταξύ των οποίων αναπτύχθηκαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις επί του θέματος.

Τέλος, το ΛΕΒ «άνοιξε» την πλούσια ιματιοθήκη του στους συμμετέχοντες του έργου, επιδεικνύοντας τις πολύτιμες φορεσιές, ενώ η ξενάγηση στην ιστορία της πόλης συνεχίστηκε με οργανωμένη περιήγηση στα σοκάκια της Μπαρμπούτας και της Κυριωτισσας αλλά και σε άλλα σημεία της παλιάς Βέροιας.

Το Δ.Σ.

banner-article

Ροη ειδήσεων