Γράμματα & Τέχνες Θεάματα Νάουσα Πολιτισμός Ρεπορτάζ

Νάουσα: Μάριος Φραγκούλης & Deborah Myers σ’ ένα ερωτικό μουσικό ταξίδι που ενθουσίασε

Γεμάτο το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο της Νάουσας από κόσμο, που από νωρίς περίμενε το γεγονός του μήνα, τη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη δίπλα στην Deborah Myers, καλλιτέχνιδα του Ηνωμένου Βασιλείου, παγκόσμια γνωστή.

Δυο ιδιαίτερες φωνές η κάθε μια, απόλυτα δεμένες δεμένες μαζί, ταξίδεψαν το κοινό σ΄ένα ρεπερτόριο παγκόσμιο με θέμα τον έρωτα.

Με την αρχιτεκτονική του θεάτρου της πόλης να αποπνέει  ζεστασιά, καθώς φέρνει τους πρωταγωνιστές των παραστάσεων κοντά στο κοινό, στην καρδιά του πάρκου της πόλης και με φυσικό ντεκόρ τα γύρω δέντρα, οι 11 μουσικοί  της ορχήστρας, εντυπωσιακοί, υποδέχτηκαν τον Μάριο Φραγκούλη μόνο του αρχικά στη σκηνή, άψογο στο μπλε κοστούμι του, φιγούρα βγαλμένη από τις κλασικές παραστάσεις του λυρικού ρεπερτορίου, να γεμίζει τον χώρο με το μέταλλο της φωνής του.

Εντυπωσιακό το ξεκίνημα, το οποίο διαδέχτηκαν ερωτικά κομμάτια με την Deborah Myers στη συνέχεια, φωνή χωρίς καμιά ρωγμή μέσα στο χρόνο, αλλά και αέρινη σκηνική παρουσία.

Οι δυο τους πάνω στη σκηνή σε μια σκηνοθετική άποψη που αποδείκνυε πολλή δουλειά όχι μόνο φωνητικά αλλά και κινησιολογικά, αφού οι μουσικοί διάλογοι συνοδεύονταν και από ανάλογες τρυφερές στάσεις, βλέμματα ή  κομψά χειροφιλήματα ενός μακρινού για την εποχή μας παρελθόντος, έδωσαν στο πρώτο μέρος της συναυλίας κομμάτια  που προετοίμασαν με το τελευταίο τραγούδι τους, “Θα σ’ αγαπώ” του Μίκη Θεοδωράκη, για τον μουσικό πλούτο του δεύτερου μέρους.

Σαφώς το δεύτερο μέρος παρουσίαζε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί προστέθηκαν και κομμάτια της απέραντης ευαισθησίας του Μάνου Χατζιδάκι “Θάλασσα πλατιά, σ’ αγαπώ γιατί μου μοιάζεις…”,  “Κεμάλ”, αλλά και γιατί οι ρυθμοί έγιναν εντονότεροι με επιλογή ιταλικών κομματιών “canto per me”, που σαφώς είναι πιο κοντά στην αισθητική των μεσογειακών λαών, όπως εμείς.

Η αγάπη της Myers για την Ελλάδα εκδηλώθηκε όχι μόνο με τον τρόπο που τραγούδησε τα ελληνικά τραγούδια αλλά και δηλώνοντας πόσο τυχεροί είμαστε που δια θέτουμε τέτοιους συνθέτες.

Φωνές υπέροχες, με απεριόριστες δυνατότητες και οι δυο! Εντυπωσιακοί φωτισμοί,χρώματα πάνω στη σκηνή, φορέματα αέρινα της Myers, από το εκρηκτικό κόκκινο  μέχρι το αθώο λευκό, (θυμίζοντας κλασική ντίβα άλλης εποχής), αέρινα, όπως και η φωνή της,  κινήσεις χειρουργικά μελετημένες από τον Μάριο Φραγκούλη, πολλαπλασιάζοντας  τον δυναμισμό ή την τρυφερότητα της φωνής του, έδωσαν στο κοινό την ευκαιρία να δει μια μουσική παράσταση προσεγμένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια, που προκάλεσε ενθουσιασμό.

Τα μπράβο και τα μπιζαρίσματα έκαναν τους πρωταγωνιστές και την ορχήστρα να βγουν δυο φορές στη σκηνή και μετά το τέλος του προγράμματος, καθώς ο κόσμος χειροκροτούσε όρθιος.

Απόλυτη η ικανοποίηση για όλους, και για τους καλλιτέχνες που είδαν τη δουλειά τους να ενθουσιάζει το κοινό, και για το κοινό που εκτίμησε τη σοβαρότητα και την ποιότητα της παράστασης!

Φωτογραφίες: faretra.info

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Στάθης Σούλης – ΠΙΑΝΟ
Δημήτρης Στασινός – ΚΙΘΑΡΕΣ
Κώστας Μυλωνάς – ΝΤΡΑΜΣ
Αλέκος Ρούπας – ΚΡΟΥΣΤΑ
Αλέξανδρος Τράμπας – ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ/ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΠΑΣΟ
Θύμιος Παπαδόπουλος – ΠΝΕΥΣΤΑ
Γιώργος Παναγιώτοπουλος – ΒΙΟΛΙ
Ελισάβετ Σκούρα – ΒΙΟΛΑ
Μιχάλης Πορφύρης – ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ
Άγγελος Μιχαήλ – ΚΟΡΝΟ
Μάνος Γρυσμπολάκης – ΣΥΝΘΕΣΑΪΖΕΡ/ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ
Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Τράμπας

Συντελεστές της παράστασης
Ηχολήπτης FOH: Δημήτρης Μπουρμπούλης
Ηχολήπτης Σκηνής: Γρηγόρης Κουτσιλιέρης
Φωτισμοί: Γιώργος Χαραλάμπους
Auto Q: Ανδρέας Κακουλάκης
Artwork: Δημήτρης Παναγιωτόπουλος
Παραγωγή: ARIETTA PRODUCTIONS
Διεύθυνση Παραγωγής: Κική Δημητριάδη
Βοηθοί Παραγωγής: Σταυρούλα Σιάνου, Κυριακή Τσαντίρη

banner-article

Ροη ειδήσεων