Ειδήσεις με Διάρκεια

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022 / 15 Ιουλίου – 15 Σεπτεμβρίου 2022 | Επέτειος μνήμης – 100 από την Μικρασιατική καταστροφή   

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022

15 Ιουλίου – 15 Σεπτεμβρίου 2022

Επέτειος μνήμης – 100 από την Μικρασιατική καταστροφή   

140 εκδηλώσεις, θεάτρου, μουσικής, χορού, εικαστικών τεχνών-performance, παραστάσεων/δράσεων για παιδιά και εφήβους και μουσικού θεάτρου

70 παραγωγές

66 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία

12 Περιφέρειες

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 15 Ιουλίου 2022

Πληροφορίες και προκρατήσεις: https://digitalculture.gov.gr/

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν στο κοινό.

ΙΧΝΗ

της

DIE WOLKE ART GROUP

 15-16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΣΙΑΤΣΙΑΠΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 Μια αναζήτηση των διαδρομών των γεγονότων, των εικόνων, των ιδεών, μέσα στο χρόνο: Η ομάδα Die Wolke παρουσιάζει τα “Ίχνη”, μια παράσταση σύγχρονου χορού που αντλεί την πρώτη ύλη της από συνεντεύξεις, με κεντρικό άξονα τη λειτουργία της μνήμης και της προφορικής επικοινωνίας στη διαμόρφωση των εικόνων με προέλευση το Μικρασιατικό ιδίωμα. Η κίνηση, σε συνέργεια με μουσικές και ηχητικές συνθέσεις, προσεγγίζει την προσωπική φύση των περιγραφών, τη χαμηλή ευκρίνεια, τα κενά και τον αρνητικό χώρο σαν φθορά που αποκαλύπτει τη διάσταση του χρόνου στις ποιητικές εικόνες, εστιάζοντας έτσι στη διυποκειμενικότητα των αφηγηματικών διαθλάσεων.

Το πρώτο μέρος της παράστασης έχει τη μορφή περιπατητικής εγκατάστασης: χρησιμοποιώντας ολόκληρο το αρχοντικό, οι επιμέρους θεματικές ενότητες αναπτύσσονται σε δωμάτια με περιοδικό περιεχόμενο, με πρώτη ύλη την κίνηση, τον ήχο, και το φως. Συνοδεύονται από αμιγώς ηχητικές εγκαταστάσεις, διαγράφοντας έτσι διαδρομές στους τέσσερις ορόφους του κτιρίου και δημιουργώντας μια συνθήκη εξερεύνησης και ανακάλυψης για το θεατή. Μετά τη δύση του ηλίου, οι ερμηνευτές συγκεντρώνονται στη σάλα του κτιρίου για το δεύτερο μέρος, μια κινητική ερμηνεία των επί μέρους στοιχείων, συνοδευόμενη από πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις σε ήχο surround.

Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα διαπραγματεύεται και επεξεργάζεται την πληροφορία, όπως αυτή προέκυψε από την ερευνητική διαδικασία, προς τη δημιουργία εικόνων, χώρων, συνειρμών, και διαθέσεων, τοποθετώντας τον θεατή στη θέση του πλοηγού της εμπειρίας του. Τον προσκαλεί, με αυτόν τον τρόπο, να ακολουθήσει τα Ίχνη όπως αυτά προδίδουν τη διαδρομή των στοιχείων αυτών προς την ενσωμάτωσή τους στο σήμερα, με έμφαση όχι στην προέλευση ή τον προορισμό, αλλά στο ταξίδι το ίδιο.

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr   

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90 λεπτά (45’ 1ο μέρος, 45’ 2ο μέρος)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ: https://diewolke.org

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Χορογραφία: Δροσιά Τριαντάκη

Performance: Σαββίνα Ρωμανού-Πύλλη, Φωτεινή Κοντούλη, Ολίνα Οικονομίδου, Δροσιά Τριαντάκη

Μουσική: Δημήτρης Δαλέζης, Dani Joss

Οπτικοακουστική επιμέλεια, φωτισμοί: Dani Joss

Κοστούμια: Ελένη Χασιώτη, Δροσιά Τριαντάκη

Φωτογραφίες, γραφιστικά: Die Wolke art group