Κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Νικολακόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Πέμπτη, 30 Ιουνίου, ο ομότιμος καθηγητής εκλογικής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλίας Νικολακόπουλος

Τις τελευταίες κινήσεις του Ηλία Νικολακόπουλου πριν χάσει τη ζωή του στην παραλία Αχλάδι στη Σύρο περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος εξήγησε ότι ο εκλογικός αναλυτής δεν πρόλαβε καλά – καλά να βουτήξει στη θάλασσα.

Μιλώντας στο protothema.gr ο επιχειρηματίας που βρισκόταν κοντά στον Ηλία Νικολακόπουλο τόνισε:

«Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα και ξαφνικά που σχεδόν δεν καταλάβαμε τίποτα. Ήρθε γύρω στις 12:30 μια παρέα ατόμων, δυο κυρίες συνοδευόμενες από δυο κυρίους. Ο ένας από αυτούς άφησε τα πράγματά του να τα τακτοποιήσει η γυναίκα του και μπήκε στη θάλασσα για να κολυμπήσει. Οι γυναίκες δεν πρόλαβαν καν να απλώσουν τις πετσέτες τους όταν κατάλαβαν πως κάτι κακό είχε συμβεί αφού ο άνθρωπος ήταν αναίσθητος στο νερό», λέει ο επιχειρηματίας .

Στη συνέχεια όπως λέει ένας γιατρός, που βρισκόταν στην ίδια παραλία, του έδωσε τις πρώτες βοήθειες όμως δυστυχώς ο Ηλίας Νικολακόπουλος κατέληξε.

«Ένας γιατρός λουόμενος τού έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Για τουλάχιστον 20λεπτά του έκανε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (κάρπα) έβγαλε αρκετό νερό και είπαν πως βρήκαν λίγο σφυγμό. Στο μεταξύ ήρθε το ασθενοφόρο και τον παρέλαβε. Οι δικοί του άνθρωποι είπαν στο γιατρό πως είχε πρόβλημα με την καρδιά του», εξηγεί.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και έγινε προσπάθεια ανάνηψης από τους διασώστες και επιτόπου και σε όλη τη διαδρομή έως το νοσοκομείο Σύρου, όπου διακομίστηκε. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν και πιστοποίησαν τον θάνατό του.

Το ΕΚΑΒ έλαβε κλήση στις 14.21 για λουόμενο χωρίς αισθήσεις και στις 14.28, δηλαδή επτά λεπτά αργότερα, το ασθενοφόρο βρισκόταν στην παραλία Αχλάδι. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης με απινιδωτή, η οποία απέβη άκαρπη.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας