Απόψεις

Ο καλοκαιρινός… covid!

Ξεπέρασαν τις 20.000 χθες τα κρούσματα του covid πανελλαδικά, και στην Ημαθία ξεπέρασαν τα 100, ((συγκεκριμένα έφτασαν τα 107).

Μην ξεχνάμε ότι είμαστε μέσα στο καλοκαίρι κι όμως ο covid, όπως αποδείχτηκε, κάλλιστα εξαπλώνεται και με υψηλές θερμοκρασίες.

Τι έφταιξε;

Σίγουρα η διάσωση του Τουρισμού ως πρωταρχικού παράγοντα επιβίωσης για τη χώρα, (αφού όλα τα άλλα τα ξεπουλήσαμε), αποτελεί την πρωταρχική αιτία που ώθησε την Κυβέρνηση να εθελοτυφλεί και να αφήνει να διαχέεται μια αισιοδοξία χωρίς αντίκρισμα. Μην ξεχνάμε ότι άτυπα άρχισε και η προεκλογική περίοδος, που μοιράζει χαμόγελα, αισιοδοξία και υποσχέσεις…

Όμως κι εμείς, όλοι μας, πλην ελαχίστων, πετάξαμε τις μάσκες και συμπεριφερόμαστε σαν να μην υπάρχει πια κίνδυνος.

Βέβαια, εδώ η ευθύνη των ειδικών είναι μεγαλύτερη από τη δική μας, αφού συλλογικά, ως Επιτροπή, και όχι ένας – ένας, (που λέει στα κανάλια ή στις εφημερίδες τη γνώμη του), θα έπρεπε να λειτουργήσουν και να αναφέρουν με σοβαρότητα το τι ακριβώς συμβαίνει και το τι μας περιμένει.

Άλλωστε γι’ αυτό επιλέχτηκαν, για να μας διαφωτίσουν ως ειδικοί, και βέβαια έχοντας απόλυτα και την ευθύνη γι’ αυτό.

“Είναι καιρός για προσοχή, για μάσκες, για φοβέρες, όταν ο ήλιος τσουρουφλίζει και οι παραλίες καλούν, ή οι εκδηλώσεις, που δεν γίνονταν, γίνονται τώρα συνεχώς, παντού, και με μαζική συμμετοχή;” θα πουν οι περισσότεροι. Κουραστήκαμε, σίγουρα!

Ναι μεν, αλλά… το Δημόσιο Σύστημα Υγείας δεν είναι έτοιμο και δεν θα είναι ποτέ, αφού στόχος της Κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση της Υγείας, και  όχι η ενίσχυσή της. Τότε; Τότε… ο Θεός βοηθός!

far

banner-article

Ροη ειδήσεων