Βέροια Ειδήσεις με Διάρκεια Πολιτισμός

3o Σχολείο Σκηνοθεσίας ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας / Last call | Πρόσκληση συμμετοχών

——–

“3ο Σχολείο Σκηνοθεσίας στη Σχολή του Αριστοτέλη  – 2500 χρόνια μετά”

 HAMLET

“…τίποτα από μένα δεν φαίνεται…”

 Περιγραφή

Το Σχολείο Σκηνοθεσίας είναι ένα Εργαστήριο Θεατρικής έρευνας, που εγκαινίασε το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας το καλοκαίρι του 2020. Οι νέοι δημιουργοί της τέχνης του θεάτρου έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρακτικά μαθήματα, διαλέξεις, masterclasses και παραστάσεις. Να συναντηθούν και να μοιραστούν με τους δάσκαλους τους τις καλλιτεχνικές τους αγωνίες και ειδικότερα να ερευνήσουν την πολύ ευαίσθητη θέση του σκηνοθέτη μέσα στο σύμπαν του θεάτρου.

 Διδάσκοντες

Στο 3ο Σχολείο Σκηνοθεσίας θα διδάξουν οι: Στεφανία Γουλιώτη, Σοφία Καραγιάννη, Γεωργία Μαυραγάνη, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Ελεάννα Τσίχλη, Χριστίνα Χατζηβασιλείου και θα πραγματοποιηθεί masterclass από τους Όλγα Ντέντα και Φάνη Σακελλαρίου.

Χρονική διάρκεια

Από Κυριακή 3 Ιουλίου έως και Σάββατο 16 Ιουλίου 2022.

 Το Σχολείο Σκηνοθεσίας απευθύνεται:

– σε επαγγελματίες σκηνοθέτες

– σε νέους σκηνοθέτες, που έχουν στο βιογραφικό τους τουλάχιστον μία επαγγελματική σκηνοθεσία

– σε  τελειόφοιτους και απόφοιτους δραματικών σχολών, θεατρολογικών πανεπιστημιακών τμημάτων πρακτικής κατεύθυνσης, οι οποίοι θα πρέπει να συμπεριλάβουν στην αίτησή τους βίντεο από εργασία σκηνοθεσίας (στο πλαίσιο μαθήματος ή πτυχιακή)

Δήλωση συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν ένα βιογραφικό σημείωμα, με ενσωματωμένη μια φωτογραφία τους και, όσοι ενδιαφέρονται για τη σκηνοθεσία, να στείλουν ηλεκτρονικά βίντεο δουλειάς στη διεύθυνση: dipethever@yahoo.gr  Η επιλογή θα γίνει βάσει των βιογραφικών.

Επικύρωση Εγγραφής

Όσοι ενδιαφερόμενοι επιλεγούν, θα χρειαστεί να επικυρώσουν την συμμετοχή τους, με κόστος 50€ για κάθε άτομο.

Διαμονή και μετακίνηση

Η διαμονή στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας και οι μετακινήσεις με λεωφορείο κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα είναι εξασφαλισμένες.

Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 στις 12:00 το μεσημέρι.

Διοργάνωση: Υπουργείο Πολιτισμού  –  Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας  σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

banner-article

Ροη ειδήσεων