Κόσμος

ΜΟΕ στο Κυπριακό σημαίνει παράνομες διακρατικές συναλλαγές της Κυπριακής Δημοκρατίας με το  παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα   

—-

Αδούλωτη Κερύνεια

Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία και συνάμα αγανάκτηση, την παράνομη κατά την εκτίμησή μας δραστηριότητά του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Κασουλίδη  που γίνεται όπως φαίνεται και   με τις ευλογίες, αν όχι  με την παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία  προσφέρονται  στο παράνομο καθεστώς στα κατεχόμενα και άλλα δώρα  αποδοχής και αναβάθμισης.

Θα επαναλάβουμε ότι είναι εκτίμησή μας πως, το τεράστιο πακέτο ΜΟΕ το οποίο έχει μέχρι σήμερα  προσφερθεί  στην κατοχή, αποτελεί  μέρος του οδικού χάρτη τελικής αναγνώρισης της NTE FACTO διχοτόμησης, Τουρκοποίησης και Ισλαμοποίησης των κατεχομένων εδαφών μας,  σε NTE YURE, μέσω ΜΟΕ.

Η παρανομία αυτή ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια και σήμερα επεκτείνεται με προτάσεις για ΜΟΕ οι οποίες ισοδυναμούν με το άνοιγμα της καταπακτής της αγχόνης κάτω από τα πόδια του καταδικασμένου να απαγχονισθεί. Σε αυτήν ακριβώς την κατάσταση θα οδηγήσουν τα ΜΟΕ που σήμερα προωθεί  η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και με ιδιαίτερο ζήλο ο νυν Υπουργός Εξωτερικών, για άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου τη Τύμπου και του κατεχόμενου λιμανιού της Αμμοχώστου.

Δεν νομιμοποιούνται  ούτε ο Υπουργός ούτε η Κυβέρνηση , να  ενεργούν   με αυτόν τον τρόπο. Η με οποιοδήποτε τρόπο διευκόλυνση  της νομιμοποίησης της NTE FACTO κατάστασης που είναι παράγωγο πολέμου, όπως θα συμβεί με  λύση ΔΔΟ,   θα αλλάξει ριζικά τη ροή της ιστορίας στον τόπο μας από κάθε άποψη, κάτι για το οποίο δεν έδωσε εξουσιοδότηση ο Λαός. Αντίθετα ο Λαός είπε ΟΧΙ σε αυτή την κατάληξη,  στο Δημοψήφισμα του 2004. Τυχόν επιτυχία αυτής της πορείας θα συνιστά στο τέλος, πράξη Εθνικής προδοσίας.

Υπενθυμίζουμε, για σκοπούς ενημέρωσης και αφύπνισης, τον οδικό χάρτη τον οποίο υπηρέτησαν μέχρι σήμερα, είτε αφελώς , είτε συνειδητά, είτε άθελά τους από κακή εκτίμηση δεδομένων και προθέσεων των όσων σύστηναν και συστήνουν αυτήν την πορεία, διάφοροι από τους Ηγέτες μας. Το καταστροφικό αποτέλεσμα αυτού του οδικού χάρτη είναι εκεί και φαίνεται για τον καθένα να κρίνει. Αποκτά σάρκα και οστά ξένο Κράτος πάνω στην κατεχόμενη γη μας το οποίο πίσω του θα έχει ως  «λερναία Ύδρα» την επεκτατική Τουρκία.

 Ο καταστροφικός οδικός χάρτης  του κατακτητή και των ξένων συνοδοιπόρων του, τον οποίο αυθαίρετα υπηρέτησαν και υπηρετούν Ηγέτες μας είναι:

  • Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων με όσα κακά συνεπάγεται αυτή η παράλογη πράξη.

  • Ο παραμερισμός Συνταγματικών και άλλων νομοθετικών ρυθμίσεων που ισχύουν στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας για να βολευθεί η παράνομη διακίνηση οχημάτων στις ελεύθερες περιοχές, για να βολευθεί η είσοδος ξένων τουριστών προς τα κατεχόμενα. Επίσης η άρση της παρανομίας διακίνησης στις ελεύθερες περιοχές πολιτών που εισέρχονται παράνομα στην Κύπρο μέσω Τύμπου, ή πληρωμάτων πλοίων τα οποία προτού μπουν στα λιμάνια της Δημοκρατίας πέρασαν από το κατεχόμενο λιμάνι της Αμμοχώστου.

  • Ο Κανονισμός για την πράσινη γραμμή, ο οποίος φαίνεται από τα γεγονότα ότι κρυφά -κρυφά επεκτείνεται και εμπλουτίζεται.

  • Η ξενοκίνητη και ξενοχρηματοδοτουμενη επαναπροσέγγιση,

  • Οι δικοινοτικές Επιτροπές,

  • Η εκχώρηση δικαιώματος εκπροσώπησης του παράνομου καθεστώτος στο εξωτερικό με απευθείας επαφές και άνοιγμα «γραφείων» του στις ξένες πρωτεύουσες,

  • Η αποδοχή των παράνομων συμβόλων του παράνομου καθεστώτος ακόμη και στην αλληλογραφία

  • Οι επαφές αρχικά Κομμάτων και στη συνέχεια η επέκταση επαφών σε διάφορα επίπεδα της οργανωμένης Κοινωνίας με αντίστοιχους παράνομους φορείς του παράνομου καθεστώτος.

  • Το καθεστώς των διεξαγομένων δικοινοτικών συνομιλιών με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον αντίστοιχο παράνομο εκπρόσωπο της κατοχής παρουσιαζόμενο ως εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων ενώ είναι ο παράνομα παρουσιαζόμενος οπουδήποτε αλλού ως «Πρόεδρος της ΤΔΒΚ» και μάλιστα προσέρχεται στις συνομιλίες με τα σύμβολα του Παράνομου καθεστώτος.

  • Το εμπόριο δισεκατομμυρίων του παράνομου καθεστώτος με τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το οποίο γίνεται με την έγκριση της Κυβέρνησης

  • Η απευθείας Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση έργων υποδομής στα κατεχόμενα εδάφη μας, πάνω στις περιουσίες μας, την οποία ενέκρινε η Κυβέρνησή μας.

  • Η εκχώρηση δικαιώματος στο παράνομο καθεστώς να διεξάγει , ως ξεχωριστή οντότητα, διάλογο εναρμόνισης του με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες ένταξης στην Ευρώπη. Αυτό μάλιστα γίνεται τη στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενταχθεί  στην Ευρώπη  ολόκληρη, με αναστολή της εφαρμογής εκεί  του Ευρωπαϊκού κεκτημένου μέχρι τη λύση του Κυπριακού. Αυτό θα έπρεπε να σημαίνει πως όταν λυθεί το Κυπριακό αυτόματα η εναρμόνιση  που ισχύει στο ελεύθερο μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ισχύσει και στο σημερινό κατεχόμενο μέρος.

  • Τέλος το απλόχερο κάλεσμα για άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, και του λιμανιού της Αμμοχώστου , τάχατες-τάχατες υπό τη Διοίκηση του ΟΗΕ.

 Υπενθυμίζουμε και επισημαίνουμε στους πάντες, τόσο στην Κυβέρνηση και τον Υπουργό της, όσο και τα λοιπά Διζωνικά Κόμματα, αλλά ιδιαίτερα τον Κυπριακό Λαό ότι, αυτός ο καταστροφικός οδικός χάρτης υιοθετήθηκε μετά το δημοψήφισμα του 2004, οπότε θεωρούμε ότι αποτελεί πολιτική πράξη, αντίθετη με τη βούληση του Κυπριακού Λαού ο οποίος, ψηφίζοντας ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα του 2004 είπε ΟΧΙ στη λύση ΔΔΟ και τις διαδικασίες που οδηγούν σε τέτοια λύση. 

 Ο Κυπριακός Λαός ζητά / απαιτεί η πολιτική στο Κυπριακό να ευθυγραμμισθεί σύμφωνα με τη θέληση του Λαού και όχι να προτείνονται και άλλα ΜΟΕ που θα χειροτερεύουν την κατάσταση.

Όλες αυτές οι ξενόφερτες παράνομες ενέργειες, αποκαλύπτουν,  σαν «κολοσυρμαθκιά της κουφής», τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων Δυτικών συνοδοιπόρων τους ότι,  είναι έτοιμοι να επιβάλουν στο Κυπριακό σωρεία παρεκκλίσεων από το Διεθνές Δίκαιο  για να βολέψουν την Τούρκο- Βρετανική λύση ΔΔΟ και θα είναι έτοιμοι, όλες τις απαραίτητες παρεκκλίσεις που θα χρειασθούν για να λυθεί το Κυπριακό να τις καταστήσουν πρωτογενές Δίκαιο.

Καλούμαστε λοιπόν  εμείς ο Κυπριακός Ελληνισμός να αποτελέσουμε τον νέο ΗΡΑΚΛΗ που θα σκοτώσει  στη γένεσή της, τη «Λερναία Ύδρα»  που φέρει το όνομα  ΔΔΟ,

  • ΑΠΟΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΊΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ  ΜΕ ΛΥΣΗ ΔΔΟ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΥΝ   ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΟΕ ΚΑΙ,

  • ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΜΑΣ όπως ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Σεβόμενοι λοιπόν, πρώτοι εμείς τον εαυτό μας, ζητούμε και από κάθε άλλον, σεβασμό της λαϊκής βούλησης όπως εκφράστηκε αυθόρμητα το 2004, κάτι που θα εκφρασθεί με επανατοποθέτηση του Κυπριακού.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

banner-article

Ροη ειδήσεων