Κόσμος

Τέξας: Παγκόσμιο σοκ από το μακελειό – Θρήνος για τα 19 παιδιά και τις δύο δασκάλες | photos / videos

———–

Παγκόσμιο σοκ από το μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας, με δράστη έναν νεαρό μόλις 18 ετών, που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών…

Συνολικά 19 παιδιά αλλά και δύο δασκάλες εκτελέστηκαν από τον 18χρονο Σαλβαδόρ Ράμος στο σχολείο στο Ουβάλντε…

Κορίτσια και αγόρια ηλικιών ως 11 ετών έπεσαν νεκρά τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, από τον Σαλβαδόρ Ράμος που νωρίτερα είχε τραυματίσει σοβαρά και τη γιαγιά του.

«Θύμα bullying»

Σύμφωνα με μαρτυρία φίλου του, ο Ράμος δεχόταν bullying στο σχολείο για τα ρούχα του, και για το γεγονός ότι η οικογένειά του ήταν φτωχή. «Απέφευγε να πηγαίνει σχολείο και σιγά σιγά σταμάτησε τελείως. Ερχόταν πολύ σπάνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τον καιρό οι δύο φίλοι απομακρύνθηκαν, αλλά ο Ράμος του έστελνε κατά καιρούς μηνύματα, λέγοντάς του τα νέα του. Τέσσερις μέρες πριν το μακελειό της Τρίτης, ο Ράμος του έστειλε μια φωτογραφία με τα όπλα του και με ένα σακίδιο γεμάτο πυρομαχικά. «Είχε περίπου εφτά γεμιστήρες. Του είπα “φίλε, γιατί τα έχεις αυτά;”, και εκείνος μου απάντησε “μην ανησυχείς”», είπε ο νεαρός.

 

Η 10χρονη Αμερι Τζο, την οποία ο πατέρας της αναζητούσε με μια φωτογραφία που είχε στο κινητό του, είναι ανάμεσα στα θύματα. Το ίδιο και η Τες Μάτα και η Μακένα Λι και η Ελιάνα Τόρες και η Λέξι Ρούμπιο.

Και ο 9χρονος Ουζίγια Γκαρσία τον οποίο ο παππούς του χαρακτήρισε ως το πιο «γλυκό παιδί που έχει γνωρίσει». Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα θύματα του δράστη αλλά και της εκτεταμένης οπλοκατοχής στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη πολιτεία

Ο 10χρονος μαθητής της τέταρτης τάξης, Χαβιέρ Λόπεζ είναι από τα πρώτα παιδιά που αναγνωρίστηκαν. Η μητέρα του αγοριού είχε παρευρεθεί στην τελετή απονομής των βραβείου του λίγες ώρες πριν από το μακελειό, χωρίς να ξέρει πως ήταν η τελευταία φορά που θα έβλεπε το παιδί της ζωντανό.

Νεκρές και δύο δασκάλες

Πέρα από τα παιδιά νεκρές έπεσαν και δύο δασκάλες του δημοτικού σχολείου. Πρόκειται για την 44χρονη Εύα Μιρέλες και την 43χρονη Ιρμα Γκαρσία που δίδασκαν στο συγκεκριμένο σχολείο.

«Η καρδιά μου έχει γίνει χίλια κομμάτια», ανέφερε η ξαδέλφη της Μιράλες.

Ήταν παντρεμένη, είχε κόρη που αποφοίτησε από το κολλέγιο και «τρεις χνουδωτούς φίλους», σύμφωνα με το βιογραφικό της στον ιστότοπο του σχολείου. Ο σύζυγός της Ρουμπέν Ρουίς είναι αστυνομικός, μέλος της υπηρεσίας που πήρε εντολή να διενεργήσει την έρευνα για τη σφαγή.

Η θεία της Λίδια Μαρτίνες Δελγάδο τη θρήνησε μέσω Facebook. «Είμαι έξαλλη διότι συνεχίζονται αυτες οι επιθέσεις. Τα παιδιά αυτά ήταν αθώα. Δεν θα έπρεπε να μπορεί να αγοράζει κανένας τουφέκια τόσο εύκολα. Αυτή εδώ είναι η πόλη όπου μεγάλωσα, μικρή κοινότητα 20.000 ανθρώπων. Ποτέ δεν φανταζόμουν πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ειδικά σε αγαπημένα μου πρόσωπα», τόνισε η κυρία Μαρτίνες Δελγάδο.

«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για τη χώρα μας, την πολιτεία μας, τα σχολεία μας, και για τις οικογένειες όλων».

Απέμεναν δύο ημέρες για την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς όταν διαπράχθηκε η σφαγή.

Η πόλη Ουβάλντε, κάπου 130 χιλιόμετρα δυτικά του Σαν Αντόνιο, έχει περίπου 16.000 μόνιμους κατοίκους, σχεδόν το 80% εκ των οποίων έχει λατινοαμερικάνικη καταγωγή, σύμφωνα με τα δεδομένα της πιο πρόσφατης απογραφής πληθυσμού των ΗΠΑ.

 topontiki.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων