Άρθρα

Στην “Ελλάς” του 2022 μόνο τέλη και φόροι ξεπερνούν το 50% στα καύσιμα!

——-

Βολικό το επιχείρημα της Κυβέρνησης «για την ακρίβεια φταίει ο πόλεμος». Είναι όμως έτσι;

Είναι γεγονός ότι σε κάποιους ο πόλεμος δίνει τη δυνατότητα να κερδοσκοπούν, ιδιαίτερα στην περίπτωση των καυσίμων, τη στιγμή, μάλιστα, που ένα μεγάλο μέρος των εισαγωγών μας γίνεται από τη Ρωσία.

Με όλα τα παραπάνω η πραγματική τιμή της βενζίνης –αγορά, διύλιση, μεταφορά- μέχρι να φτάσει στα πρατήρια δεν ξεπερνά το 1 ευρώ το λίτρο. Κι όμως ο καταναλωτής την πληρώνει πολύ πάνω από το διπλάσιο!

Φωτογραφία: Ημεροδρόμος

Τα τέλη και οι φόροι ξεπερνούν το 50%(!) διεκδικώντας πρωτιά μεταξύ των λοιπών χωρών της ΕΕ, τη στιγμή μάλιστα που η ανεργία  χτυπάει κόκκινο και στους μισθούς είμαστε από τους τελευταίους.

Είναι προφανές ότι οι υψηλοί φόροι στα καύσιμα και τα υπερκέρδη των επιτηδείων εκτοξεύουν ακρίβεια και πληθωρισμό και εξαθλιώνουν ακόμη περισσότερο τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Όταν η κυβέρνηση μάς λέει ότι δεν υπάρχει «δημοσιονομικός χώρος για μειώσεις» εννοεί ότι οι δανειστές και «εταίροι» δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο!  Απαιτούν να μαζεύεται χρήμα,  απ’ αυτούς  που οριακά τα βγάζουν πέρα, για να το παίρνουν! Στην πολιτική δεν υπάρχει ο όρος απανθρωπιά!

Βέβαια, κατά τα άλλα φταίει ο πόλεμος!

Για του λόγου το αληθές επισυνάπτουμε σχετική απόδειξη.

ΥΓ.  Τα άλλα δύο κόμματα, που διεκδικούν την εξουσία, θα τολμούσαν να κατεβάσουν τους φόρους; Ή  μήπως έχουν την… αφέλεια ότι σ’ αυτούς οι δανειστές θα το επέτρεπαν;

Τεύκρος

banner-article

Ροη ειδήσεων