Βέροια

Έκκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για επικύρωση της Συνθήκης Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Από το υπ’ αριθ. 9/16-5-2022 πρακτικό συνεδρίασης

του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας με την αρ. 112/2022 απόφασή του αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας ανταποκρινόμενο στην έκκληση του διεθνούς οργανισμού «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία» (UN ECOSOC Consultative Status NGO & ICAN Partner) που έχει θέσει ως στόχο να επικυρωθεί από την Ελλάδα η Συμφωνία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων, συμπαραστέκεται έμπρακτα στην ενέργεια αυτή με την υπογραφή και την επικύρωση της Συνθήκης Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων.

Η Συνθήκη υιοθετήθηκε στις 7 Ιουλίου 2017 από την ολομέλεια του Συμβουλίου του ΟΗΕ από τουλάχιστον 50 κράτη, υλοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2020 και τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2021.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του Ελληνικού Γραφείου του Κόσμου Χωρίς Πολέμους και Βία – ΚΧΠΒ #σώσετηνπόλη, υποστηρίζει τη θέση για συνεργασία όλων των Δήμων της Ελλάδας ώστε να έχουν ενεργό ρόλο στην παγκόσμια κοινή ενέργεια προστασίας της ανθρώπινης ζωής αλλά και κάθε μορφής ζωής στον πλανήτη, που απειλείται από την πιθανότητα χρήσης των πυρηνικών όπλων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας, όπως προτρέπει και η απόφαση αρ. 96 του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ (9/3/2022) συνυπογράφει ως Δήμος την έκκληση της ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear weapons) και της εκστρατείας προς την Ελληνική Κυβέρνηση για να υπογράψει και να επικυρώσει την Συνθήκη Απαγόρευσης Πυρηνικών Όπλων».

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΗΛ  ΣΟΥΜΕΛΙΔΗΣ                             ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

banner-article

Ροη ειδήσεων