Ελλάδα

Οργάνωση ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ: Πρώτη δύναμη στο ΑΠΘ αναδεικνύεται η Πανσπουδαστική με 38,19% | πίνακες αποτελεσμάτων

—-

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων των φοιτητικών εκλογών 2022 για το ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ που επισυνάπτονται αναλυτικά και παρακάτω.

Πρώτη δύναμη στο ΑΠΘ αναδεικνύεται η Πανσπουδαστική ΚΣ με ποσοστό 38.19% συγκεντρώνοντας 2243 ψήφους. Πρώτη δύναμη αναδεικνύεται η Πανσπουδαστική ΚΣ και στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του ΑΠΘ – ΠΑΜΑΚ έχοντας συγκεντρώσει και στα δύο ιδρύματα 2581 ψήφους.

Τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών στη πόλη μας αλλά και πανελλαδικά στέλνουν αποφασιστικό μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, των εκπροσώπων της στα πανεπιστήμια, της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, που για 35 χρόνια βρίσκονταν στη πρώτη θέση στις φοιτητικές εκλογές. Είναι μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης των φοιτητών  της πόλης μας που μέσα από τους συλλόγους τους όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν μάχη να ανοίξουν με ασφάλεια οι σχολές τους, να εμποδίσουν την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δίνουν μάχη για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους, φοιτητική μέριμνα για όλους. Αποτελούν ελπιδοφόρα απάντηση των φοιτητών ακριβώς γιατί θέτουν τη βάση για την ενίσχυση της συλλογικής διεκδίκησης, του αγώνα σε κάθε τμήμα για σπουδές με σύγχρονους όρους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών ανά Σύλλογο στο pksekloges.gr

 Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

banner-article

Ροη ειδήσεων