Κορωνοϊός

Κορονοϊός: Πού παραμένει υποχρεωτική η μάσκα από 1η Ιουνίου – Οι 5 χώροι

Από 1η Ιουνίου 2022, η μάσκα δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους, όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό.

Στο θέμα της μάσκας αναφέρθηκε στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης (15/4) η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι από την 1η Ιουνίου θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα πλοία, στα νοσοκομεία, στις Μονάδες Φροντίδας και στα σχολεία.

«Κάθε φορά που μιλάμε για τη μάσκα υπάρχει μία παρανόηση» είπε η κ. Παπαευαγγέλου και συνέχισε:

«Προχωράμε από την οριζόντια απαγόρευση στην προσωπική εκτίμηση του κινδύνου. Διαφορετικά θα φερθεί ο γιος μου που είναι 20, διαφορετικά θα φερθώ εγώ. Μετά από τόσα χρόνια νομίζω ότι δεν χρειαζόμαστε κάποιον από πάνω μας να μας βάζει πρόστιμο, νομίζω ότι όλοι μπορούμε να καταλάβουμε πού υπάρχει συγχρωτισμός και πρέπει να βάλουμε μάσκα, ποιον θα δω, αν έχω ευάλωτα άτομα στο σπίτι και πρέπει να προσέχω παραπάνω. Δεν υπάρχει λόγος για μία οριζόντια απαγόρευση με πρόστιμο και μία οριζόντια υποχρεωτικότητα η οποία δεν συνάδει με την κοινή λογική και την νοοτροπία και την εμπειρία που έχουμε όλοι αποκτήσει».

«Άρα δεν είναι ότι βγάζουμε την μάσκα, δεν είναι ότι σταματάμε να φοράμε μάσκα, αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας, είναι τελείως διαφορετικό».

Για το Πάσχα η κ. Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι «φέτος έχουμε μια κοινωνία όπου οι περισσότεροι έχουν εμβολιαστεί και βρισκόμαστε σε μια στιγμή που ο ιός που κυκλοφορεί φαίνεται ότι προκαλεί ηπιότερη νόσο τουλάχιστον στους εμβολιασμένους. Έτσι θα πάμε στην εκκλησία φορώντας τη μάσκα μας, θα πάμε στην εξοχή να συναντήσουμε τις οικογένειές μας και τους φίλους μας, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι με την τήρηση των πολύ απλών μέτρων όπως είναι η χρήση της μάσκας, η προτίμηση συναθροίσεων σε ανοικτούς χώρους και η διενέργεια ενός αυτοδιαγνωστικού τεστ πριν δούμε τα ευάλωτα άτομα της οικογένειάς μας θα μας βοηθήσουν να περάσουμε καλά και με ασφάλεια».

ertnewς

banner-article

Ροη ειδήσεων