Βέροια Πολιτισμός Ρεπορτάζ

Βέροια: Μουσικό Σχολείο & Σύλλογος Μικρασιατών τίμησαν τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

—–

Μπορεί να πέρασαν 100 χρόνια από το τραγικό γεγονός της Μικρασιατικής Καταστροφής, η μνήμη όμως παραμένει άσβηστη για κείνους που ξέρουν να θυμούνται.

Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας και ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας τίμησαν το γεγονός της Καταστροφής όχι με μια ιστορική αναδρομή στο παρελθόν, αλλά με μια αναδρομή στη μουσική, τα τραγούδια και τους χορούς εκείνης της εποχής, που είχαν το άρωμά της.

Τίτλος της εκδήλωσης “…δε θα σε βγάλω από το νου…”

Στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας, με πολυπληθές και θερμό στις αντιδράσεις του κοινό, ακούστηκαν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της Μικρασίας, όπως το “Από ξένο τόπο”, “Κανελόριζα”, “Γεωργίτσα”, τα ρυθμικά “Τικ-τακ”,  και “Έχε γεια Παναγιά” και το ρομαντικό και ωραιότερο όλων, το “Μενεξέδες και ζουμπούλια”…

Άψογη η ορχήστρα και χορωδία του Σχολείου με διεύθυνση του Κουτσιμανή Ιορδάνη και προετοιμασία τους από τους Κουτσιμανή Ιορδάνη, Μπαλιάκα Γιάννη, Κατσαβό Κυριάκο και Στάμου Άννα

Επιμελημένα τα χορευτικά του Συλλόγου και τα κείμενα από τους Φώτη Πανανόπουλο και Τελλίδη Δημήτρη.

Για τη σημασία της Μνήμης των ιστορικών γεγονότων, και μάλιστα ενός τέτοιου σαν τη Μικρασιατική Καταστροφή, μίλησαν προλογίζοντας ο Διευθυντής του Σχολείου Γιάννης Γεωργουδάκης, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων και, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Μικρασιατών, ο Δημήτριος Τελλίδης.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων