Κόσμος

Επίκειται συνάντηση Δένδια – Λαβρόφ στη Μόσχα / Αμυδρές ελπίδες για αλλαγή σκηνικού

Φωτογραφία αρχείου

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες  του γράφοντος επίκειται συνάντηση των αρχηγών της διπλωματίας Ελλάδας και Ρωσίας, Δένδια και Λαβρόφ αντίστοιχα, στη Μόσχα.

Ύστερα από τα σοβαρά αντίμετρα που πήρε η Ρωσία κατά των χωρών που ενεργά τάχτηκαν  εναντίον της στον πόλεμο με την Ουκρανία, η ελληνική πλευρά μπροστά σ΄ ένα  επερχόμενο αδιέξοδο λόγω έλλειψης καυσίμων αλλά και βασικών διατροφικών προϊόντων, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία,  αποφάσισε δια της διπλωματικής οδού να ζητήσει συνάντηση σε επίπεδο υπουργών εξωτερικών.

Το ελληνικό αίτημα έγινε δεκτό από τη Μόσχα, όπου το συντομότερο αναμένεται να αφιχθεί ο κ. Δένδιας.

Στη συνάντηση ο έλληνας υπουργός αναμένεται να θέσει το θέμα της τιμής του φυσικού αερίου ζητώντας να επανέλθει στα προηγούμενα χαμηλά επίπεδα, αλλά και την αδιατάρακτη ροή του. Ταυτόχρονα θα ζητήσει να μην διακόψει η Ρωσία τις εξαγωγές σιτηρών στη χώρα μας γιατί υπάρχει κίνδυνος ασιτίας μεγάλου μέρους του ελληνικού πληθυσμού.

Στην προσπάθειά του, ο κ. Δένδιας, να αποκαταστήσει τις σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες θα τονίσει ότι η Ελλάδα προτίθεται να αναλάβει ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για σταμάτημα του πολέμου, γι αυτό καλεί τις δυο εμπόλεμες πλευρές να συνεχίσουν τις συνομιλίες τους στην Ελλάδα, σε πόλη της επιλογής τους. Ευχή μας, πρόκειται να τονίσει είναι να προκύψει συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών των εμπόλεμων κρατών και να δοθεί ειρηνική λύση!

Τέλος έχει την πρόθεση να επισημάνει ότι η Ελλάδα για τους ρώσους τουρίστες είναι ένας επίγειος παράδεισος και ότι με χαρά θα τους περιμένουμε το καλοκαίρι. Ενώ δεν θα παραλείψει να προβάλει τα πλεονεκτήματα της χώρα μας σε σχέση με τη γειτονική μας σύμμαχο.

Βέβαια, εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένος, αν όχι να δώσει εξηγήσεις, να κάνει αναφορά και στο πολεμικό υλικό που έστειλε η Ελλάδα στην Ουκρανία. Επί αυτού του θέματος δεν έγινε γνωστή η στάση που αναμένεται να τηρήσει ο έλληνας υπουργός.

Από την άλλη πλευρά δεν διέρρευσε κάτι σχετικό με την επικείμενη συνάντηση.

Ας ελπίσουμε όμως ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα και ότι θα έχουμε σημαντική αλλαγή σκηνικού!

Καλή Πρωταπριλιά, με υγεία!

Τεύκρος

banner-article

Ροη ειδήσεων