Γράμματα & Τέχνες Ρεπορτάζ

Βέροια / Εαρινές Συμφωνίες – Δημοτικό Ωδείο: Με επιτυχία και η δεύτερη μέρα “From classic to jazz”

***

Με επιτυχία και η δεύτερη μέρα σήμερα για τις Εαρινές Συμφωνίες του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας.

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάστηκαν αυτήν τη φορά τρεις καλλιτέχνιδες που κάλυπταν ένα πλατύ ρεπερτόριο από την Κλασσική μέχρι τη Τζαζ, όπως πληροφορούσε και ο τίτλος της συναυλίας, From classic to jazz.

Μπροστά σε ένα ικανοποιητικό αριθμητικά κοινό και ακόμη πιο ικανοποιητικό ως προς την προσοχή με την οποία παρακολουθούσε – μαθητές ωδείων αλλά και μεγάλοι – οι καλλιτέχνιδες ξεδίπλωσαν ένα ποικίλο πρόγραμμα με έργα κινηματογραφικής μουσικής, tango, και standars jazz κομμάτια. Ανάμεσά τους   γνωστά κομμάτια του Gershwin, του Piazzola, αλλά και η γνωστή μελωδία του Lovland από το secret garden.

Η Άννα Τκατσένκο στο πιάνο, η  Τατιάνα Μασμανίδου στο σαξόφωνο και η Όλγα Κατσενίδου στο τραγούδι, ερμήνευσαν εξαιρετικά τα κομμάτια που είχαν επιλεγεί, για να αποδοθούν με πιάνο και σαξόφωνο ή με πιάνο και τραγούδι.

Αύριο, Δευτέρα 28/3,  στις 8 το βράδυ, θα εμφανιστεί το ντουέτο από το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας με την Πόπη Φιρτινίδου στο πιάνο και το Γιάννη Στέφανο Βλάχο στο βιολί, με έργα Μπετόβεν, Ραβέλ, Γκερσουίν , αλλά και μουσικές από τον κινηματογράφο. Τίτλος της συναυλίας  “cine-σθήματα”.
Δήμητρα Σμυρνή
 
Φωτογραφίες : faretra. info
 
banner-article

Ροη ειδήσεων