Τοπικά

Π.Ε. Ημαθίας: Ενημέρωση σχετικά με τη λύσσα και τους εμβολιασμούς των κόκκινων αλεπούδων

Ανακοίνωση του Τμήματος Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη λύσσα και τους εμβολιασμούς των κόκκινων αλεπούδων με εμβόλια-δολώματα (22.03.2022)

Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής του Προγράμματος Επιτήρησης και Καταπολέμησης της Λύσσας των ζώων στη χώρα θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου 2022  , η ρίψη των εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας για τον εμβολιασμό των ζώων της άγριας πανίδας, σύμφωνα με το  υπ’ αριθ. 508/71415/16.03.20222 έγγραφο του ΥΠ.Α.Α.Τ.

     Οι ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων θα ξεκινήσουν από τις 1/4/2022 έως 7/4/2022 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 Με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας και λόγω της σοβαρότητας της νόσου υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:

-Το εμβόλιο-δόλωμα περιέχει ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης και σε περίπτωση επαφής με αυτό πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη στο γιατρό.

-Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές (μικροί κύβοι χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ Ή ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΟΥΝ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ,  ενώ επιβάλλεται σχετική ενημέρωση των τοπικών κτηνιατρικών αρχών.

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.minagric.gr, υπάρχουν πληροφορίες για τη λύσσα, επιλέγοντας τη διαδρομή: «Πολίτης-Νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο-Λύσσα».

Η  υπηρεσία μας θα επανέλθει για να γνωστοποιήσει κάθε νεότερο με το πρόγραμμα ρίψεων εμβολίων δολωμάτων στην περιοχή μας (π.Ε. Ημαθίας).

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας