Κοινωνία

Η ΕΣΗΕΜ-Θ με μεγάλη οδύνη αποχαιρετά τον φωτορεπόρτερ Νίκο Γιακουμίδη που έφυγε σήμερα από τη ζωή

——

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης με μεγάλη οδύνη αποχαιρετά τον Νίκο Γιακουμίδη, που πέθανε σήμερα έπειτα από μακρά και γενναία μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 59 ετών.

Φωτορεπόρτερ από το έτος 1982, με έδρα την πόλη της Θεσσαλονίκης, δημιούργησε το 1985 αυτόνομο φωτοειδησεογραφικό πρακτορείο, διατηρώντας συνεργασίες με εφημερίδες, περιοδικά, έντυπα και οργανισμούς της Ελλάδας. Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία (Reuters-Associated Press), για την κάλυψη διαφόρων θεμάτων καθώς και με τις εφημερίδες «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Βορείου Ελλάδος», «Αγγελιοφόρος» και «Τα Νέα». Κάλυψε για τον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη θέματα από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Σερβία, Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία, Τουρκία).  Είχε συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ μεταξύ των οποίων και το Φεστιβάλ Φωτογραφίας που διοργάνωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ στην Κοζάνη, στο πλαίσιο της Δράσης «Πάμε Απέναντι»,  όπου απέσπασε το Α΄ Βραβείο.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος αποχαιρετά έναν συνάδελφο που τίμησε όσο ελάχιστοι το φωτορεπορτάζ και υπηρέτησε την ενημέρωση με ήθος, συνέπεια, πάθος και την σπάνια ευγένεια που τον χαρακτήριζε.

Η Ένωση εκφράζει τα συλλυπητήριά της στη σύζυγο του Νίκου Γιακουμίδη, Μαρίνα Παπαδοπούλου, δημοσιογράφο και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, στον αδελφό του, φωτορεπόρτερ Γιώργο Γιακουμίδη, επίσης μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, και σε όλους τους οικείους του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας