Αλεξάνδρεια Εκδηλώσεις Τοπικά

Συνδικάτο Γάλακτος Ημαθίας-Πέλλας: Πάρτε πίσω τις απολύσεις / Όλοι στο συλλαλητήριο στην Αλεξάνδρεια | Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου

Φωτογραφία αρχείου
———-

ΟΛΟΙ  ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 25/2 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6:30 μμ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Συναδέλφισες και συνάδελφοι

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από τον νόμο Χατζηδάκη η ΑΛΜΗ ΑΒΕΕ προχώρησε στις αδικαιολόγητες απολύσεις των συναδέλφων μας χωρίς καμιά προειδοποίηση και με επίδοση της απόλυσης στο σπίτι τους από δικαστικό κλητήρα.

Δεν θέλουν εργαζόμενους που να διεκδικούν δεν θέλουν να μιλάμε! Μας θέλουν σκλάβους για να βγάζουν αυτοί περισσότερα εκατομμύρια από τη δική μας δουλειά. Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία είχε το 2020 κύκλο εργασιών 33,7 εκατομμύρια ευρώ και αύξηση 15,59% σε σχέση με το προηγούμενο έτος!

Μας χρειάζονται τόσο όσο παράγουμε κέρδη για αυτούς, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις δικές μας ανάγκες, το κόστος διαβίωσης που συνεχώς ανεβαίνει, καταδικάζοντάς μας στην εναλλαγή από μία κακοπληρωμένη θέση εργασίας στο πενιχρό ταμείο ανεργίας και αντίστροφα.

Παράλληλα οι συγκεκριμένες απολύσεις έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους, να μην διανοηθούν να διεκδικήσουν μισθούς στο ύψος των πραγματικών τους αναγκών, μόνιμη και σταθερή εργασία. Να δουλεύουν με σκυμμένο το κεφάλι ήλιο με ήλιο, σαν σύγχρονοι σκλάβοι.

Σύμμαχο σε αυτή την επίθεση  η ΑΛΜΗ  ΑΒΕΕ έχει τα δύο εργοδοτικά σωματεία φαντάσματα, το επιχειρησιακό και το κλαδικό που είναι μέσα στο χώρο εργασίας και δεν κάνανε την παραμικρή κίνηση να υπερασπιστούν τις θέσεις εργασίας. Αντίθετα πήραν ξεκάθαρα θέση υπέρ της εργοδοσίας. Αυτούς πρέπει να τους απομονώσουμε και να τους αποβάλλουμε απο τα σωματεία. Να αγωνιστούμε για σωματεία των εργατών και όχι των εργοδοτών.

  • Αυξήσεις στους μισθούς με κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ.

  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας από τη πανδημία μέσα και έξω από τα εργοστάσια. 7ωρο – 5νθήμερο -35 ωρο για όλους.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά – Κανένας ενοικιαζόμενος εργάτης μέσα στα εργοστάσια!

  • Ταμείο ανεργίας στα 600 ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όλο το διάστημα της ανεργίας

  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/2 12μ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΗΣΗ των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών Ημαθιας – Πελλας ΧΡ.ΛΑΝΑΡΑ 56 – ΝΑΟΥΣΑ ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6976664248-6944177169-6942448199

banner-article

Ροη ειδήσεων