Εκδηλώσεις Κοινωνία

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας: Στις 26 Φλεβάρη διαδηλώνουμε για ακρίβεια – πανδημία και λαϊκό εισόδημα

Φωτογραφία αρχείου
—————-

Συνάδελφοι, στις 26 Φλεβάρη συμπληρώνονται δύο χρόνια από το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού. Στο διάστημα αυτό χάσαμε πάνω από 23.000 ανθρώπους, βιώσαμε σαν λαός την απομόνωση, την ανασφάλεια από το ανεπαρκές σύστημα υγείας, την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας, την ακρίβεια, την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων, τις απολύσεις, την τηλεργασία και τηλεκπαίδευσης σε όλη της την πιεστική μορφή.

Ειδικά εμείς οι συνταξιούχοι βιώσαμε και βιώνουμε το φόβο και την ανασφάλεια για την υγεία μας όχι μόνο εξαιτίας ενός επιθετικού  και απρόβλεπτα μεταβαλλόμενου ιού, αλλά κυρίως εξαιτίας της ανασφάλειας που δημιουργείται από την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της χώρας μας, την μεγάλη έλλειψη σε υγειονομικό προσωπικό, ΜΕΘ και απλές κλίνες με αποτέλεσμα να πλουτίζουν οι ιδιωτικές κλινικές που έμειναν άθικτες από την πολιτική της κυβέρνησης να ενισχύει τον επιχειρηματικό και ιδιωτικό τομέα σε βάρος του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας που είναι δικαίωμα και πάγιο αίτημα του λαού των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Στο διάστημα αυτό η κυβέρνηση αξιοποίησε την ευκαιρία να περάσει αναρίθμητους αντιλαϊκούς νόμους και ρυθμίσεις που πλήττουν τον λαό μας και εμάς τους συνταξιούχους το ίδιο όπως τον νόμο για την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, την περικοπή των συντάξεων χηρείας, τις θεσμικές αλλαγές στον ΕΦΚΑ και την παράδοσή τους στον μάνατζερ και τον ιδιωτικό τομέα, τον οικονομικό αποκλεισμό των σωματείων, το παραπέρα χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και άλλα πολλά.

Στο διάστημα αυτό βιώσαμε και άσχημες συνέπειες από φυσικές καταστροφές όπως πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοθύελλες, σεισμούς εξαιτίας έλλειψης προετοιμασίας και μέσων αντιμετώπισής τους από την κυβέρνηση.

Και ο κατάλογος με αντιλαϊκούς νόμους, ρυθμίσεις και μέτρα διευρύνεται κατ’ εντολή των επιχειρηματικών ομίλων στα πλαίσια της κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

Συνάδελφοι, Όλο αυτό το διάστημα το μαζικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν παρέμεινε αδρανές. Δεν σταμάτησε στιγμή να αντιμάχεται την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης που στην ουσία ενισχύθηκε από την ανοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το οργανωμένο ταξικό κίνημα κάτω από αντίξοες συνθήκες αντιστέκεται και διεκδικεί, καλώντας τον εργαζόμενο λαό και τους συνταξιούχους, τους νέους σε κοινούς διεκδικητικούς αγώνες για την ικανοποίηση των  διευρυμένων αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Από την πρώτη στιγμή τα εργατικά συνδικάτα βρίσκονται σε θέση μάχης σε όλη τη χώρα, με πολύμορφες αγωνιστικές δραστηριότητες βροντοφωνάζουν ότι κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή, ότι το δίκιο δεν φιμώνεται και απαιτούν :

  • Κρατική χρηματοδότηση για την στήριξη του δημόσιου συστήματος, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλεία και δικαιώματα στους τομείς που υπάρχουν ανάγκες.

  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στις συντάξεις

  • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς φως, νερό, τηλέφωνο

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά νοικοκυριά

  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις

Συνάδελφοι, συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στο μεγάλο Συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα Εργατικά Συνδικάτα το Σάββατο στις 26 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Διαδηλώνουμε για την προστασία της υγείας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας, ενάντια στην ακρίβεια που εκτινάσσεται και μας εξαθλιώνει.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ

Με όλα τα μέτρα προστασίας

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος   Η Γ. Γραμματέας

Σ. Ακζώτη      Λ. Κουτσιλέου

28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 4 -Τ.Κ:10677 ΑΘΗΝΑ       Τηλ. 2103815177 Fax 2103801207 

Email: posyndyaHYPERLINK “mailto:posyndya@gmail.com”@HYPERLINK “mailto:posyndya@gmail.com”gmailHYPERLINK “mailto:posyndya@gmail.com”.HYPERLINK “mailto:posyndya@gmail.com”com                                      Ιστότοποςposyndya.blogspot.com

banner-article

Ροη ειδήσεων