Νάουσα Τοπικά

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας / Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κ. Μακεδονίας

————

Τα πρόσφατα γεγονότα  έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα από την Ομοσπονδία Γονέων και κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας  για την ύπαρξη φασιστικών ομάδων που δρουν μέσα σε συγκεκριμένα σχολεία.

Από τα επεισόδια στην Σταυρούπολη στις επιθέσεις στον Εύοσμο και στους Αμπελόκηπους συνεχίζουν την δράση τους μέσα και έξω από τα σχολεία. Είναι οι ίδιοι γνωστοί «μαθητές» που με τραμπούκικες και φασιστικές κινήσεις προσπαθούν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία μέσα στα σχολεία, οι  ίδιοι που επιτίθενται σε πρόσφυγες, που τρομοκρατούν μαθητές, που προκαλούν ζημίες στα σχολεία.

Γνωρίζουμε ότι στόχος τους είναι να σταματήσουν την  δράση του οργανωμένου μαθητικού κινήματος. Για ποιον άλλωστε λόγο να προσπαθούν να σταματήσουν τον αγώνα των παιδιών μας για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία; Γιατί να αντιπαλεύουν την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τα ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας; Όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα εμείς και τα παιδιά  μας, από την αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζεται από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση;

Ξέρουμε ότι σιχαίνονται κάθε έννοια οργάνωσης, αγώνα, συλλογικής διεκδίκησης! Έχουν βάλει πλάτη και με τα λόγια και με τις πράξεις τους (όπως αποδεικνύεται και από αυτήν την επίθεση) στις επιλογές της κυβέρνησης για ένα σχολείο χωρίς μέτρα προστασίας, ένα σχολείο που δεν θα μορφώνει !

Τους ενοχλεί η πρωτοπόρα  δράση των μαθητών που μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες  μέσα στα σχολεία με τα 5μελη και τα 15μελη αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα και διεκδικούν ένα καλύτερο σχολείο που να μορφώνει. Το ίδιο τους ενοχλεί και ο αγώνας των εργατών, η συλλογική διεκδίκηση , η δράση των σωματείων που αντιπαλεύει την αντεργατική πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων που θέλουν για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων να μετατρέψουν τη νεολαία και τους εργαζόμενους σε δούλους του 21ου αιώνα.

Είναι αυτοί που με κουκούλες και καλυμμένα πρόσωπα, απειλούν, τρομοκρατούν θέλουν να σπείρουν τον φόβο -επιβεβαιώνοντας τη ναζιστική ιδεολογία τους.

Δε θα ανεχτούμε τα σχολεία των παιδιών μας να γίνουν εκκολαπτήρια κάθε φασίστα!

Δεν θα επιτρέψουμε τον φόβο και τις απειλές μέσα και έξω από τα σχολεία!

Δεν θα επιτρέψουμε το δηλητήριο του φασισμού στις γειτονιές μας!

Δεν θα τους αφήσουμε να ξεμυτίσουν πουθενά! Είναι γνωστός ο ρόλος αυτών των ομάδων, όπως γνωστή είναι και η εγκληματική τους  δράση.

Καλούμε όλες τους συλλόγους γονέων , τις Ενώσεις ,  Εκπαιδευτικούς , Σωματεία , Φορείς να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες.

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!

Δεν τους αφήνουμε χώρο να σταθούν πουθενά αυτοί και οι σάπιες ιδέες τους!.

banner-article

Ροη ειδήσεων