Πολιτική

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τον Αλέξη Τσίπρα / «Έχει έρθει η ώρα να φύγετε» |video

———–

Παίρνοντας εκτάκτως τον λόγο στη Βουλή το πρωί της Πέμπτης, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας “Ελπίδα” και το γεγονός πως ακόμη και σήμερα πολίτες μένουν χωρίς ρεύμα, για τη διαχείριση της πανδημίας με τον αριθμό των νεκρών να είναι πάνω από τους 100 καθημερινά τις τελευταίες μέρες αλλά και για την ακρίβεια για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν κάνει τίποτα.

Γι’ όλους αυτούς τους λόγους, κατέθεσε πρόταση μομφής. «Η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης πρέπει να φύγει» ανέφερε μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζητάω σήμερα εκτάκτως τον λόγο επειδή μία εδώ και πολλές μέρες γνωστή κακοκαιρία έθαψε στο χιόνι ολοκληρωτικά και οριστικά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, αφήνοντας χιλιάδες πολίτες στο έλεος της κακοκαιρίας. Με κλειστούς δρόμους χωρίς ρεύμα ακόμα και σήμερα, χωρίς βοήθεια, χωρίς οι κραυγές αγωνίας τους να φτάσουν ποτέ στον εξαφανισμένο τις δύσκολες ώρες της κρίσης Πρωθυπουργό» ανέφερε αρχικά ο κ. Τσίπρας συνεχίζοντας:

«Και έθαψε αυτός ο χιονιάς και τις τελευταίες αυταπάτες ότι αυτός ο Πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση έχουν τη θέληση και τη δυνατότητα να διδάσκονται από τα λάθη τους, τις ολιγωρίες και τα δραματικά αποτελέσματα της πολιτικής και των ιδεοληψιών τους».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε επίσης λόγο για ερντογανοποίηση και ορμπανοποίηση της πολιτικής ζωής, σημειώνοντας πως η κοινωνία δεν μπορεί πια να περιμένει τίποτα από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στην πανδημία είπε: «Επειδή κάθε ώρα που μιλάμε και η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία, 4 -5 συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους. Χωρίς οι αφοσιωμένοι άνθρωποι του αποκαμωμένου και απογυμνωμένου συστήματος υγείας αν έχουν τη δυνατότητα να τους βοηθήσουν όπως πρέπει. Χάνουν καθημερινά τη ζωή ζή τους άνθρωποι που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν είχατε ενισχύσει το ΕΣΥ. Η χώρα μας στη χειρότερη θέση σε θανάτους στην Ευρώπη. Είναι ένα διαρκές έγκλημα, που καμία επικοινωνία δεν μπορεί να κρύψει».

Για την ακρίβεια είπε: «Ζήτησα εκτάκτως το λόγο επειδή η κυβέρνηση κι ο Πρωθυπουργός που δεν πιστεύουν στο κράτος, αρνούνται να ακούν, να καταλάβουν, να αισθανθούν, να πάρουν μέτρα και έχουν αφήσει την κερδοσκοπία και την ασυδοσία των συμφερόντων να λυμαίνονται την αγωνία χιλιάδων νοικοκυριών. Ακόμα χειρότερα διευκολύνουν την ασυδοσία. Επιχειρούν να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως τη ΔΕΗ, αρνούμενοι να αυξήσουν άμεσα τον κατώτατο μισθό και τους ΕΦΚ στα καύσιμα, καταδικάζοντας τα νοικοκυριά στη φτώχεια. Η ακρίβεια καλπάζει κι οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς».

Και συμπλήρωσε: «Επειδή η φθορά Μητσοτάκη και η διαφθορά του επιτελικού κράτους φθείρουν τα πάντα στον κρατικό μηχανισμό. Διασπάθιση δημόσιου χρήματος χωρίς αιδώ οδηγούν την κοινωνία σε ανασφάλεια και την οικονομία στον γκρεμό. Τίποτα θετικό δεν μπορεί ποια η κοινωνική πλειοψηφία της λογικής και της δημοκρατίας να περιμένει από αυτή την κυβέρνηση και τον σημερινό Πρωθυπουργό. Το αντίθετο».

«Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, το συντομότερο δυνατό, πριν να είναι πολύ αργά για την κοινωνία, τη χώρα, τη Δημοκρατία, για όλους μας.

«Καταθέτω εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά. Γιατί έχει έρθει η ώρα να φύγετε. Να ανασάνει ο τόπος. Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλήγοντας:

«Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να δοθεί διέξοδος. Καλούμε κάθε πολίτη να συστρατευθεί για να επανέλθει η Δημοκρατική κανονικότητα. Η Δικαιοσύνη, η Υγεία, η ασφάλεια με ελευθερία και η Ελευθερία με ασφάλεια σε αυτό τον τόπο».

«Έχει έρθει η ώρα να φύγετε γιατί έχετε κοστίσει και συνεχίζετε να κοστίζετε ακριβά, σε χρήμα, ζωές, σε δικαιώματα, σε φόβο και ανασφάλεια. Δεν αξίζει σε αυτή τη χώρα τόση παρακμή».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας