Life Εκδηλώσεις

ΕΡΤ3 / «Βαλκάνια Εξπρές» Βουλγαρία: Πύργος (Μπουργκάς), Μαύρη Θάλασσα | Πέμπτη 27 Ιανουαρίου

 
——-

«Βαλκάνια Εξπρές»
Βουλγαρία –Πύργος (Μπουργκάς), Μαύρη Θάλασσα
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, στις 12:00

Στο καινούριο επεισόδιο της αγαπημένης ταξιδιωτικής σειράς της ΕΡΤ3 «Βαλκάνια Εξπρές» αυτήν την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, σε νέα ώρα, στις 12 το μεσημέρι, ταξιδεύουμε στην πόλη-λιμάνι του Πύργου (Μπουργκάς) στις βουλγαρικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

 

Ξεκινάμε από το νησάκι της Αγίας Αναστασίας, που στο διάβα του χρόνου υπήρξε μοναστήρι, ορμητήριο πειρατών, φάρος και «βουλγαρικό Αλκατράζ», και σήμερα είναι μουσείο και τουριστικό αξιοθέατο. Αποβιβαζόμαστε στο λιμάνι και τις παραλίες του Πύργου, περιηγούμαστε στον περίφημο «Θαλάσσιο Κήπο», περπατάμε στους μεγάλους πεζόδρομους και επισκεπτόμαστε το Εθνογραφικό και το Ιστορικό Μουσείο της πόλης. Αναζητούμε το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Έλληνας ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Διασχίζουμε τον Κόλπο του Μπουργκάς για να φτάσουμε στο Τσέγκενε Σκέλε (Chengene Skele), το περίφημο «Χωριό των Ψαράδων», όπου νιώθουμε το πνεύμα της θάλασσας, μπλεγμένο με αρχαία δίχτυα ψαρέματος. Πίσω στο κοσμοπολίτικο Μπουργκάς, συναντάμε καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και αρχιτέκτονες που μας μιλούν για την ταυτότητα της αγαπημένης πόλης τους. Συζητάμε με νέους επιχειρηματίες για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης και μαθαίνουμε γιατί θεωρούν τον τόπο αυτό, ιδανική βάση τους.

Σκηνοθεσία – σενάριο: Θεόδωρος Καλέσης
Μοντάζ – τεχνική επεξεργασία: Κωνσταντινίδης Αργύρης
Διεύθυνση παραγωγής: Ιωάννα Δούκα
Eικονολήπτης: Θεόφιλος Καλαϊτζιδης
Β’ κάμερα – χειρίστης drone: Νικόλαος Βαρβουχάκης
Επιστημονικός συνεργάτης: Γιώργος Στάμκος
Σκριπτ: Νόπη Ράντη
Αφήγηση: Κώστας Χατζησάββας
Εκτέλεση Παραγωγής: ΑΙΜΟΣ PRODUCTIONS Θεόδωρος Καλέσης

  • · Επανάληψη στις 23:00 την ίδια ημέρα
  •  Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3
banner-article

Ροη ειδήσεων