Παιδεία Τοπικά

Ομοσπονδία Γονέων Κ. Μακεδονίας: Αφόρητες οι συνθήκες στα σχολεία από την έλλειψη θέρμανσης

————–

«Δεν έφταναν τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε με τις συνθήκες που άνοιξαν τα σχολεία μετά τις γιορτές, τα εκατοντάδες κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, τις ουρές για τεστ, ήρθαν και οι χαμηλές θερμοκρασίες να δημιουργήσουν αφόρητες συνθήκες μέσα στα σχολεία» σημειώνει σε σχόλιό της για το θέμα της θέρμανσης των σχολείων η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Προσθέτει πως «χρόνια τα προβλήματα που στις σημερινές καιρικές συνθήκες πολλαπλασιάζονται. Δεκάδες είναι οι καταγγελίες και τα παράπονα των γονιών τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή μας.

Ενώ εδώ και μέρες γνώριζαν- η κυβέρνηση και οι Δήμοι- για το κύμα κακοκαιρίας και τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα έχουμε, σε πάμπολλες περιπτώσεις δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για συντηρήσεις στην θέρμανση στων σχολείων.

Γονείς παραπονιούνται για σχολεία χωρίς θέρμανση, επιστρατεύονται ηλεκτρικές θερμάστρες και σόμπες με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών, εκπαιδευτικοί αναγκάζονται λόγω των μέτρων να αφήνουν ανοιχτά παράθυρα. Μαθητές δεν έχουν χώρους για διάλειμμα παρά μονό τις ίδιες αίθουσες και τα ίδια θρανία.

Τι μπορούν να εξασφαλίσουν εν τέλει για τα παιδιά μας αν όχι τουλάχιστον το να μη ξεπαγιάζουν εν έτει 2022; Γιατί δεν εξασφαλίζουν οι Σχολικές Επιτροπές τα χρήματα για τη θέρμανση; Γιατί δε προβαίνουν στις απαραίτητες επισκευές εκεί όπου απαιτούνται;»

Η Ομοσπονδία απαιτεί άμεσα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα από το Υπουργείο τους Δήμους ώστε οι μαθητές να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία με θέρμανση με ασφάλεια.

 902.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων