Κοινωνία

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Η 24χρονη ξύπνησε σε δωμάτιο που δεν αναγνώριζε – Υπάρχει κύκλωμα λέει ο δικηγόρος

……………….

Για εμπλοκή μεγάλου κυκλώματος κάνει λόγο ο δικηγόρος της 24χρονης, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στην Θεσσαλονίκη.

«Είναι ένα μεγάλο κύκλωμα το οποίο πρέπει να εξαρθρωθεί», είπε ο δικηγόρος Θανάσης Ζιώγας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο συνήγορος της 24χρονης διευκρίνισε ότι πολλά από τα ονόματα που γράφονται στα social media «δεν έχουν καμία σχέση με την δικογραφία. Ακούγονται ονόματα που δεν αναφέρονται καν στην δικογραφία, δεν τα γνωρίζω εγώ παράδειγμα Φιντιρίκος, που λέτε ένα όνομα, πρώτη φορά το ακούω, δεν το γνωρίζω».

Ο κ. Ζιώγας περιγράφει ότι το συμβάν σημειώθηκε μετά την αλλαγή του νέου έτους σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Κατά τον ίδιο, στο πάρτι αυτό συμμετείχαν άνθρωποι που ήταν ένοικοι του ξενοδοχείου, οι οποίοι δεν είναι κάτοικοι της πόλης.

«Αυτό το πάρτι διοργανώθηκε από κάποιους άλλους και αυτοί που το οργάνωσαν είναι γνωστοί. Μια ζητάν συγγνώμη και είναι έντιμο να ζητάς συγγνώμη για ένα λάθος και μια αλλάζεις και λες ότι εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο», είπε, αφήνοντας αιχμές για άνδρα που υποστήριξε ότι μία ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram είχε γραφεί από άλλους.

«Η κοπέλα είναι μια νέα 24 ετών που έχει μια τραγική κατάσταση, έχουν φύγει από τη ζωή και οι δύο γονείς της. Στην ουσία ζει μόνη της σχεδόν.  Σύχναζε σε ένα κεντρικό κατάστημα εστίασης, της προτάθηκε να πάει σε ένα πάρτι, πήγε και σε άλλα πάρτι. Στο καφέ οι γνωριμίες της, που εμπιστευότανε, ένας άνθρωπος που καθημερινά της σέρβιρε, την έβαζε σε ένα ωραίο τραπέζι, της έκανε καμιά επικοινωνιακή γνωριμία κλπ, της πρότεινε να πάει σε ένα πάρτι» αφηγείται ο δικηγόρος.

«Η κοπέλα πήγε σε αυτό το πάρτι με μία φίλη της γιατί είχε προσκληθεί, είχε πάει και σε άλλα πάρτι μες στην περίοδο του κορωνοϊού, πάλι προσκεκλημένη από τον ίδιο επιχειρηματία. Εκείνο το πάρτι δεν είχε κατά την άποψή της κάποιο ενδιαφέρον» και με τη φίλη της αποχώρησαν.

«Έφυγαν με ένα αυτοκίνητο και αυτή, καθώς ήταν ζαλισμένη από τα ποτά που ήπιε θέλησε να βρει το δικό της αυτοκίνητο να πάει στο σπίτι της, αρκετά χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Δεν έβρισκε το αυτοκίνητό της και πήρε τηλέφωνο τον φίλο της, που τον εμπιστεύτηκε και την κάλεσε στο πάρτι».

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος, η γυναίκα είπε στον άνδρα ότι φεύγει και εκείνος επέμενε να μην το κάνει. Τελικά, η 24χρονη επέλεξε να κλείσει ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο. «Σκεφτόμενη ψύχραιμα, έκλεισε ένα δωμάτιο στη ρεσεψιόν για να μείνει εκεί. Το κόστος ήταν σχεδόν ίδιο με το κόστος να πήγαινε με ένα ταξί στο μακρινό χωριό της», είπε.

«Ανέβηκε στον τέταρτο όροφο, βγήκε, ψάχνει να βρει το δωμάτιο της, δίπλα της τρεις νεαροί, που συμμετείχαν στο πάρτι και τους οποίους δεν είχε γνωρίσει, της έλεγαν πού πας, θα κοιμηθώ στο δωμάτιο μου, είμαι ζαλισμένη, έλεγε η κοπέλα». «Την παρέσυραν σε μια σουίτα. Το πρωί ξύπνησε και είδε ότι ήταν χωρίς εσώρουχο, δεν είδε δίπλα της κανέναν, είδε ένα δωμάτιο το οποίο δεν το γνώριζε, δεν είχε προλάβει να πάει στο δικό της δωμάτιο».

Ο ένας εξ αυτών κατηγορήθηκε και του ασκήθηκε καταγγελία για βιασμό και απολογήθηκε. Η δικογραφία συμπληρώνεται και η ανάκριση συνεχίζεται.

Όπως αναφέρει ο κ. Ζιώγας, η κοπέλα είχε πιει, αλλά δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα για ναρκωτικά. «Είναι χάλια η ψυχολογική της κατάσταση», είπε. «Θυμάται ότι ήταν τρία άτομα». «Θα υπάρχουν [και άλλες καταγγελίες] επ’ ευκαιρία αυτής της καταγγελίας που έκανε η κοπέλα, γιατί έχουν γίνει και άλλα» που, όπως είπε, αφορούν ηθικούς αυτουργούς.

banner-article

Ροη ειδήσεων