Life Κόσμος

Ο Φάρος Thridarangar – Ο πιο απομονωμένος φάρος στον κόσμο

……….


Ο φάρος Thridarangar βρίσκεται ακριβώς στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού, λίγα μίλια από την ακτή των νησιών Vestmann, στα νότια της Ισλανδίας. Είναι ο πιο απομονωμένος φάρος στον κόσμο και είναι προσβάσιμος μόνο με ελικόπτερο.

Ο φάρος Thridarangar, που στην κυριολεξία μεταφράζεται από την ισλανδική γλώσσα ως φάρος ”των τριών βράχων”, χτίστηκε το 1939 στην ψηλότερη από τις τρεις βραχώδεις προεξοχές που συνθέτουν αυτή τη μικρή ομάδα βράχων. Η επίμονη επίδραση των παγωμένων ωκεάνιων κυμάτων, που σκάνε βίαια πάνω στα βράχια, αποτρέπει κάθε προσπάθεια προσέγγισης του φάρου με σκάφος. Ο φάρος, ο οποίος δεσπόζει σε ύψος 36 μέτρων, στην κορυφή ενός απότομου και επικίνδυνου βραχώδους σχηματισμού, είναι προσβάσιμος μόνο από αέρος, γεγονός που τον καθιστά μια πραγματικά μοναδική τοποθεσία.

Ο μόνος τρόπος για να φτάσει κάποιος στον φάρο Thridarangar είναι με ελικόπτερο. Υπάρχει ένα μικρό ελικοδρόμιο στην κορυφή της περιοχής, το οποίο προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα. Είναι μία τσιμεντένια πλατφόρμα που χτίστηκε την ίδια εποχή που χτίστηκε ο φάρος και επιτρέπει τον ανεφοδιασμό και τις εργασίες συντήρησης.

mybestplace

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας