Εκδηλώσεις Περιβάλλον

ΕΡΤ3 / “Πράσινες Ιστορίες”: Aρχέλων – Πόρος, χωριό πελαργών | Δευτέρα 17 Ιανουαρίου

———

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 στις 13:00

Στο τέταρτο επεισόδιο του νέου κύκλου της εκπομπής της ΕΡΤ3 «Πράσινες Ιστορίες» που θα προβληθεί την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, στις 13:00, μαθαίνουμε για τις προσπάθειες που γίνονται για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας caretta caretta, ενώ στον Πόρο του Έβρου γνωρίζουμε «το χωριό των Πελαργών».

Συζητάμε με τους ιδρυτές του Συλλόγου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων», Δημήτρη και Άννα Μαργαριτούλη, για το πως ανακάλυψαν τις πρώτες θαλάσσιες χελώνες στη Ζάκυνθο. Στη συνέχεια, ο Θωμάς Αράπης μας εξιστορεί τις ενέργειές τους για την προστασία της caretta caretta στη Ζάκυνθο και όχι μόνο. Τέλος, η Αλίκη Παναγοπούλου παρουσιάζει το επιτυχημένο πρόγραμμα με τους εθελοντές που συμβάλουν στην προστασία της θαλάσσιας χελώνας εδώ και δεκαετίες. Τα γυρίσματα έγιναν στον Κυπαρισσιακό κόλπο και στην Αττική.

Στο χωριό Πόρος, στον Έβρο, η Ελένη Μακρυγιάννη μας μιλά για τις προσπάθειες που έκανε ώστε να γίνει ο Πόρος το χωριό των πελαργών και να ενταχθεί έτσι στο σχετικό Ευρωπαϊκό δίκτυο.

Παρουσίαση: Χριστίνα Παπαδάκη, Δαρεία Τζαννετάκη, Χριστίνα Καρναχωρίτη
Σενάριο – σκηνοθεσία: Βαγγέλης Ευθυμίου
Φωτογραφία: Κώστας Ματίκας, Χρήστος Δασκαλοθανάσης, Μάνος Αρμουτάκης, Ρόμνικ Πάλο
Ηχοληψία – μιξάζ: Κων/νος Ντόκος,
Μοντάζ: Ιωάννα Πογιαντζή, Διονύσης Βαρχαλαμάς
Color grading: Hrach Altunyan
Εκτέλεση παραγωγής: landart PRODUCTIONS

  • Επανάληψη στις 18:00 την ίδια ημέρα
    • Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας