Απόψεις Κορωνοϊός

Super market / Η υποκρισία της διπλής μάσκας  (όταν δεν παίρνονται μέτρα!) / γράφει ο Τεύκρος

————

Βεβαίως και θα είχε λογική η επιβολή διπλής μάσκας στους πελάτες των super market, αλλά αυτοί που ανακοινώνουν μέτρα μάλλον δεν τα επισκέπτονται ή αν γνωρίζουν τι συμβαίνει, ως επί το πλείστον εκεί, κάνουν τα στραβά μάτια.

Πάντα ο πελάτης πρέπει να περιμένει στο ταμείο και όχι ο υπάλληλος τον πελάτη γιατί έτσι χάνεται για την επιχείρηση «ωφέλιμος χρόνος». Αποτέλεσμα να υπάρχει συνωστισμός πελατών κατά κανόνα στο ταμείο, κάτι βέβαια που συμβαίνει  μονίμως και φυσικά καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας να τους… ενοχλήσει ποτέ κανένας γι αυτό, τη στιγμή μάλιστα που όλα τα μικρομάγαζα, εκεί που δεν συνωστίζονται οι πελάτες, ήταν λόγω των κυβερνητικών μέτρων, σχεδόν το μεγαλύτερο διάστημα της πανδημίας, κλειστά, δίνοντάς τους στην ουσία τη χαριστική βολή.

Τώρα, η διπλή μάσκα που επιβάλλεται στα Super market, είναι αρκετή όταν δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στον συνωστισμό που παρατηρείται εκεί, για τον οποίο κατά κύριο λόγο οι ίδιες εταιρίες έχουν την ευθύνη;

Ένα ακόμη μέτρο υποκρισίας, τη στιγμή που η κυβέρνηση κωφεύει για τα σημεία υπερμετάδοσης του ιού, όπως τα σχολεία, όπου στοιβάζονται οι μαθητές στις τάξεις ή στα μέσα μαζικής μεταφοράς που στοιβάζονται οι επιβάτες,  όταν μάλιστα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έχει παραδοθεί στον αυτόματο πιλότο!

ΥΓ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, λοιπόν, που φτάσαμε χθες, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, να έχουμε δείκτη θετικότητας σχεδόν 10%. Δηλαδή για κάθε δέκα ελέγχους έχουμε ένα θετικό δείγμα!

Άξια… «θαυμασμού»  η… επιστημονική ομάδα που επιβεβαιώνει κάθε φορά την «ορθότητα» των κυβερνητικών ανακοινώσεων και σιωπά εκκωφαντικά ακόμη και όταν υφίσταται βιασμό η κοινή λογική!

Και με την ευκαιρία. Μιας και αναφερθήκαμε στα super market, γι αυτούς τους υπαλλήλους που δουλεύουν τρέχοντας συνεχώς και που όταν δεν θα μπορούν να τρέχουν θα βρεθούν στα αζήτητα, θα παρθεί ποτέ κανένα μέτρο; Ή θα θυσιάζονται και αυτοί στο βωμό της… “ανάπτυξης”;

Τεύκρος

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας