Εργασία Νάουσα

Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας για την επέμβαση των ΜΑΤ στο εργοστάσιο των Πετρελαίων Καβάλας

—-

Καταγγέλλουμε  την επέμβαση των ΜΑΤ από τα χαράματα σήμερα μέσα στο εργοστάσιο των Πετρελαίων Καβαλάς  με σκοπό να καταστείλουν την κινητοποίηση των εργαζομένων που εδώ και μήνες αντιστέκονται στα σχέδια της εργοδοσίας για να επιβάλει καθεστώς γαλέρας με απολύσεις, μηνύσεις, απειλές, προσωπικές τρομοκρατικές επιστολές, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία, σταμάτημα της λειτουργίας του εργοστασίου, βάζοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ασφαλή του λειτουργία.

Έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις που δρουν με εντολές της εταιρίας και της κυβέρνησης να εισβάλλουν στο εργοστάσιο και εκτός των άλλων να χρησιμοποιήσουν  χειροβομβίδες κρότου λάμψης που είχε συνέπειες στον ηλεκτροφωτισμό του εργοστασίου. Σε κάθε περίπτωση η εγκληματική επέμβαση βάζει σε κίνδυνο και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας στέκεται δίπλα στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και καταγγέλλει την συνεχιζόμενη αυταρχική επίθεση της εργοδοσίας της ¨ENERGEAN¨ παραμονές των εορτών των Χριστουγέννων, παίρνοντας αέρα από τον νόμο Χατζηδάκη και στέλνοντας τα ΜΑΤ και την Αστυνομία στον χώρο των εγκαταστάσεων σέρνοντας με μηνύσεις στα δικαστήρια τους εργαζόμενους που περιφρουρούν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις και την διάλυση δικαιωμάτων που με αγώνα έχουν κατακτήσει.

Η  αυταρχική προσπάθεια της εργοδοσίας βρίσκει πρόσφορο έδαφος στη στήριξη της κυβέρνησης διαλύοντας κάθε κεκτημένο, αλλάζοντας συθέμελα τις συμβάσεις τους,  στοχεύοντας στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

Μαζική αλληλεγγύη τώρα στους εργαζόμενους που συνεχίζουν τον αγώνα τους μέσα στο εργοστάσιο.

 Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ και όλες οι αστυνομικές δυνάμεις που σύμφωνα με την εταιρία “παραμένουν στο εργοστάσιο για να περιφρουρήσουν την ασφαλή λειτουργία του” που η ίδια διέκοψε!!!

Άμεσα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες και να πάψουν όλες οι διώξεις

 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας