Κορωνοϊός Κόσμος

Έρευνα: Ο αμερικανικός στρατός δημιουργεί ενιαίο εμβόλιο κατά όλων των παραλλαγών Covid / αναμένονται ανακοινώσεις

——–

Ο αμερικανικός στρατός δημιουργεί ενιαίο εμβόλιο

κατά όλων των παραλλαγών COVID & SARS, λένε οι ερευνητές

Εντός ολίγων εβδομάδων, οι ερευνητές του ‘Walter Reed’ πρόκειται να ανακοινώσουν ότι οι δοκιμές σε ανθρώπους είναι επιτυχείς κατά του Omicron -ακόμη και μελλοντικών στελεχών.

Της Τάρα Κοπ, ρεπόρτερ σε θέματα του Πενταγώνου – www.defenseone.com

21 Δεκεμβρίου 2021

Εντός ολίγων εβδομάδων, οι επιστήμονες του Ερευνητικού Ινστιτούτου του Στρατού ‘Walter Reed’ αναμένεται να ανακοινώσουν ότι έχουν αναπτύξει ένα εμβόλιο που είναι αποτελεσματικό κατά της COVID-19 και όλων των παραλλαγών της, ακόμη και της Omicron, καθώς και κατά των προηγούμενων ιών προέλευσης SARS, που έχουν σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Το επίτευγμα είναι το αποτέλεσμα σχεδόν δύο ετών εργασίας πάνω στον ιό. Το στρατιωτικό εργαστήριο έλαβε στις αρχές του 2020 την πρώτη αλληλουχία DNA του ιού που προκάλεσε την COVID-19. Από νωρίς ο κλάδος λοιμωδών νοσημάτων του ‘Walter Reed’ αποφάσισε να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη ενός εμβολίου που θα λειτουργούσε όχι μόνο κατά του υπάρχοντος στελέχους, αλλά και κατά όλων των πιθανών παραλλαγών του ιού.

Το εμβόλιο Spike Ferritin Nanoparticle COVID-19 ή SpFN του ‘Walter Reed’ ολοκλήρωσε τις δοκιμές σε ζώα νωρίτερα φέτος με θετικά αποτελέσματα. Η Φάση 1 των δοκιμών σε ανθρώπους, η οποία εξέτασε το εμβόλιο κατά της Omicron και των άλλων παραλλαγών, ολοκληρώθηκε αυτόν τον μήνα, επίσης με θετικά αποτελέσματα, τα οποία υποβάλλονται σε τελική εξέταση, δήλωσε ο Δρ Kayvon Modjarrad, διευθυντής του κλάδου λοιμωδών νοσημάτων του ‘Walter Reed’, σε αποκλειστική συνέντευξη στο ‘Defense One’.

Σε αντίθεση με τα υπάρχοντα εμβόλια, το ‘Walter Reed’ χρησιμοποιεί για το εμβόλιό του SpFN μία πρωτεΐνη σε σχήμα μπάλας ποδοσφαίρου με 24 όψεις, η οποία επιτρέπει στους επιστήμονες να προσαρτούν τις αιχμές πολλαπλών στελεχών του κορωνοϊού σε διαφορετικές όψεις της πρωτεΐνης.
“Είναι πολύ συναρπαστικό, για ολόκληρη την ομάδα μας και νομίζω και για ολόκληρο τον στρατό, να φτάνουμε σε αυτό το σημείο”, δήλωσε ο Modjarrad.

Οι δοκιμές του εμβολίου στον άνθρωπο διήρκεσαν περισσότερο από το αναμενόμενο, είπε, επειδή το εργαστήριο έπρεπε να δοκιμάσει το εμβόλιο σε άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί ούτε είχαν προηγουμένως μολυνθεί από την COVID.
Τα αυξανόμενα ποσοστά εμβολιασμού και η ταχεία εξάπλωση των παραλλαγών Delta και Omicron το καθιστούσαν αυτό δύσκολο.

“Με την Omicron, δεν υπάρχει πραγματικά κανένας τρόπος να ξεφύγεις από αυτόν τον ιό. Δεν θα μπορέσεις να τον αποφύγεις. Έτσι, νομίζω ότι πολύ σύντομα είτε όλος ο κόσμος θα έχει εμβολιαστεί είτε θα έχει μολυνθεί”, δήλωσε ο Modjarrad.

Το επόμενο βήμα είναι να δούμε πώς αλληλεπιδρά το νέο εμβόλιο κατά του παν-κορωνοϊού με τους ανθρώπους που είχαν εμβολιαστεί προηγουμένως ή είχαν νοσήσει προηγουμένως. Το ‘Walter Reed’ συνεργάζεται με έναν  βιομηχανικό εταίρο για την ευρύτερη διάθεση του προϊόντος, τον οποίον όμως μέχρι στιγμής δεν έχει κατονομάσει.

“Πρέπει να το αξιολογήσουμε στον πραγματικό κόσμο και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς αποδίδει το εμβόλιο σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που έχουν ήδη εμβολιαστεί με κάποιο άλλο αρχικά ή …έχουν ήδη νοσήσει”, δήλωσε ο Modjarrad, προσθέτοντας ότι το νέο εμβόλιο θα πρέπει ακόμη να υποβληθεί σε δοκιμές φάσης 2 και φάσης 3.

Είπε ότι σχεδόν όλο το προσωπικό του ‘Walter Reed’, αποτελούμενο από 2.500 άτομα, είχε κάποιο ρόλο στην ανάπτυξη του εμβολίου τα δύο αυτά χρόνια.

“Αποφασίσαμε να το δούμε με όρους μακροπρόθεσμης στρατηγικής αντί να επικεντρωθούμε μόνο στην αρχική εμφάνιση του SARS. Αντιθέτως, να κατανοήσουμε ότι οι ιοί μεταλλάσσονται, θα υπάρξουν παραλλαγές που θα εμφανιστούν, μελλοντικοί ιοί που μπορεί να εμφανιστούν ως νέα είδη. Το πρόγραμμα και η προσέγγισή μας θα δώσουν στους ανθρώπους τη δυνατότητα να προετοιμαστούν για αυτά.”

 defenseone.com

banner-article

Ροη ειδήσεων