Εκδηλώσεις Εργασία

Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα ΙΚΑ: Απεργιακή συγκέντρωση έξω από τον ΕΦΚΑ Αριστοτέλους | Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου

Φωτογραφία αρχείου
———-

Email: pame.efkathess@hotmail.com, Τηλ. 6944314178, 6941416874, 6993925251

Όλες και Όλοι στη απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη, 23/12, 11πμ., έξω από τον ΕΦΚΑ Αριστοτέλους 

ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ e-ΕΦΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ

Στα σχέδια τους απαντάμε με 24ώρη πανελλαδική κλαδική απεργία στις 23/12.

Τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι δέχονται μία ανευ προηγουμένου επίθεση στα κοινωνικοασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Ο νόμος «Χατζηδάκη», οι νόμοι για το Ασφαλιστικό, που διαδέχονται ο ένας τον άλλο, οδηγούν στην διάλυση των εργασιακών σχέσεων και του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, ώστε να εξασφαλίζεται ακόμα περισσότερο η απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου, υπακούοντας στη στρατηγική της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν.

Καθημερινά, οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ βιώνουμε στο πετσί μας αυτές τις αναδιαρθρώσεις  με την είσοδο των ιδιωτών στην «Κοινωνική Ασφάλιση», με τις συγχωνεύσεις Υποκαταστημάτων χωρίς σχεδιασμό και οργάνωση, με την δημιουργία τοπικών διευθύνσεων, με την έλλειψη βασικής υλικοτεχνικής υποδομής, με  τοποθετήσεις  υπαλλήλων σε αντικείμενα που δεν γνωρίζουν, χωρίς καμία εκπαίδευση κλπ. Επιπλέον, προετοιμάζεται το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα φέρει “managers” του ιδιωτικού τομέα σε  υπηρεσιακές θέσεις ευθύνης του ΕΦΚΑ, αποδομώντας ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Την χαριστική βολή δίνουν  οι εξαγγελίες Χατζηδάκη για ανάκληση των αδειών των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ για το διάστημα από 20/12/2021 έως 8/1/2022 με το πρόσχημα τάχα ότι πρέπει να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι και οι εν δυνάμει συνταξιούχοι, αποκρύπτοντας το βασικό πρόβλημα του Φορέα που είναι η τεράστια έλλειψη προσωπικού και ότι οι 350000 εκκρεμείς συνταξιοδοτικές υποθέσεις δεν θα λυθούν σε 10 μέρες. Η τακτική αυτή του υπουργού αποσκοπεί στο να κρύψει αφενός την κατάσταση που επικρατεί στον Φορέα με την τεράστια έλλειψη προσωπικού κλπ και αφετέρου να διαμορφώσει κλίμα για τον επόμενο γύρο αντιασφαλιστικής επίθεσης και να μετακυλήσει την ευθύνη στους εργαζόμενους της Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίοι παλεύουν καθημερινά με αυταπάρνηση σε αυτές τις πρωτοφανείς εργασιακές συνθήκες.

Επίσης πίσω από αυτή την απόφαση-πρόταση του Υπουργού για την περικοπή των αδειών κρύβεται και η μνημονιακή υποχρέωση της κυβέρνησης προς τους δανειστές της χώρας  για τις λεγόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Συγκεκριμένα οι συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές παροχές (συντάξεις, εφάπαξ, αναδρομικά κλπ) που ξεπερνούν το 3μηνο θεωρούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες αυξάνουν το δημόσιο χρέος , που από τις μνημονιακές δεσμεύσεις δεν «επιτρέπεται»   καθώς επίσης οι οφειλές αυτές έως στις 31/12/2021 σχετίζονται με τις εισροές προς τον e-ΕΦΚΑ !!!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ανησυχούν και προβληματίζονται για το που πάει η κατάσταση, αισθάνονται οργή και αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους!

Καλούμε τον σύλλογο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και βγει  αγωνιστικά μπροστά, να πάρει πρωτοβουλίες για πολύμορφες δράσης και οργάνωσης του αγώνα ενάντια στα σχέδια διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Είμαστε σε θέση μάχης να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Όλες και Όλοι στη απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη, 23/12, 11πμ., έξω από τον ΕΦΚΑ Αριστοτέλους 

Δεκέμβρης 2021

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας